Honing en Griekse yoghurt vormen de basis van het klassieke Griekse toetje 'yiaoúrti me méli'. In deze variant voeg je citroensap toe voor frisheid en goudbruine amandelen voor een bite.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Citroen
5 bunch
Verse tijm
(May be present: Selderij)
15 g
Amandelschaafsel
(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
400 milliliters
Biologische yoghurt Griekse stijl
(Contains: Melk (inclusief lactose))
2 jar
Honing
tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de blaadjes fijn.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de geschaafde amandelen in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Zet het vuur laag en voeg de honing toe. Laat de honing smelten en voeg vervolgens 1/2 el citroensap per persoon toe. Laat 2 – 4 minuten zachtjes koken, of tot de saus een klein beetje is ingekookt.
Haal de koekenpan van het vuur en meng de tijm door de honingamandelsaus. Verdeel de Griekse yoghurt over de kommen en schenk de saus erover. Bestrooi met citroenrasp naar smaak