Skip to main content
Griekse yoghurt met honing (met citroen, amandelen en verse tijm)

Griekse yoghurt met honing (met citroen, amandelen en verse tijm)

Met citroen, amandelen en verse tijm

4.2
(12)

Honing en Griekse yoghurt vormen de basis van het klassieke Griekse toetje 'yiaoúrti me méli'. In deze variant voeg je citroensap toe voor frisheid en goudbruine amandelen voor een bite.

Allergens:
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total12 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy
Serving amount

½ unit

Citroen

5 bunch

Verse tijm

(May be present: Selderij)

15 g

Amandelschaafsel

(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

400 milliliters

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

2 jar

Honing

tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Energy (kJ)1770 kJ
Calories423 kcal
Fat27 g
Saturated Fat15.3 g
Carbohydrate31 g
Sugar30.1 g
Dietary Fiber1 g
Protein11 g
Salt0.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Grater
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de blaadjes fijn.

2

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de geschaafde amandelen in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Zet het vuur laag en voeg de honing toe. Laat de honing smelten en voeg vervolgens 1/2 el citroensap per persoon toe. Laat 2 – 4 minuten zachtjes koken, of tot de saus een klein beetje is ingekookt.

3

Haal de koekenpan van het vuur en meng de tijm door de honingamandelsaus. Verdeel de Griekse yoghurt over de kommen en schenk de saus erover. Bestrooi met citroenrasp naar smaak

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes