Miso is een Japanse smaakmaker met een typische umamismaak. Umami betekent in het Japans hartig of heerlijkheid en is een van de vijf basissmaken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Gigli
25 g
White miso paste
80 g
Portobello mushroom
100 g
Spinach
1 piece
Garlic
10 g
Parmigiano Reggiano DOP
25 g
Crème fraîche
2.5 g
Fresh chives
¼ piece
Red chili pepper
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of knip de bieslook fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in lange dunne repen. Kook de pasta, afgedekt, 8 - 10 minuten al dente in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar 50 ml kookvocht per persoon.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de portobello 3 - 4 minuten. Voeg de knoflook en rode peper toe en roerbak 1 - 2 minuten mee. Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan en laat al roerend slinken.
Voeg de crème fraîche en de miso toe aan de pan. Roer goed door. Schep de pasta in de pan en voeg een beetje van het kookvocht toe. Schep goed om en voeg eventueel meer water toe. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let op: de misopasta is erg zout! Proef goed voordat je meer zout toevoegt.
Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de verse bieslook en geraspte parmigiano reggiano.