Skip to main content
Gevulde portobello met bataat-linzensalade
Gevulde portobello met bataat-linzensalade

Gevulde portobello met bataat-linzensalade

Je vult de portobello’s, een soort uit de kluiten gewassen kastanjechampignon, met feta. De portobello’s werden gekweekt op Nederlandse bodem en zijn een perfecte vleesvervanger, en zeker als je ze vult met kaas. De rucola en veldsla maakt het gerecht fris en extra voedzaam.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

20 g

Groene linzen

2 sprig

Verse tijm

(May be present: Selderij)

300 g

Zoete aardappel

½ unit

Rode paprika

40 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Portobello

30 g

Rucola en veldsla

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2916 kJ
Calories703 kcal
Fat34 g
Saturated Fat8.2 g
Carbohydrate71 g
Sugar19.3 g
Dietary Fiber14 g
Protein19 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Salad Bowl

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 25 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.

Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm
2

Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de bataat op een. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika klein.

Vul de portobello met feta
3

Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika in blokjes. Verkruimel de feta en vul de portobello met een deel van de feta. Bestrooi de rode paprika en portobello met de overige olijfolie, peper en zout en bak beide de laatste 15 minuten met de bataat mee op de bakplaat.

Bak de portobello en paprika de laatste 15 minuten met de bataat mee op de bakplaat
4

Meng ondertussen de rucola en veldsla met de zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie in een saladekom.

5

Bewaar de portobello, als deze gaar is, apart en voeg de rode paprika, bataat en groene linzen toe aan de saladekom. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Serveer de portobello op de salade
6

Verdeel de bataat-linzensalade over de borden en garneer met de overige feta. Serveer de portobello op de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

Tomatensoep en warm broodje met buffelmozzarella

Tomatensoep en warm broodje met buffelmozzarella

Met rode pesto, tomaat en verse basilicum
Feta als extra

Feta als extra

50 g
Frisse courgette-doperwtensoep VEGGIE

Frisse courgette-doperwtensoep VEGGIE

met feta, basilicum en hazelnoten
Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC

Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC

met feta, basilicum en hazelnoten
Tomatenbloemen gevuld met feta

Tomatenbloemen gevuld met feta

en een kruidige bulgur met kipfiletreepjes
Parelgerstrisotto met venkel en oude geitenkaas

Parelgerstrisotto met venkel en oude geitenkaas

Kipshoarma met couscoussalade

Kipshoarma met couscoussalade

Met platbrood en knoflooksaus
Vegetarische paella met een eitje

Vegetarische paella met een eitje

Met rode paprika en groene snijbonen
Farfalle met geroosterde groenten en feta

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes
Griekse stijl orzo met garnalen

Griekse stijl orzo met garnalen

met feta en basilicum
Veggie + protein - Parelcouscoussalade met varkensworstjes als extra

Veggie + protein - Parelcouscoussalade met varkensworstjes als extra

met avocado en feta en koriander
Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra

Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra

met avocado, feta en koriander
Turks broodje met kippendijreepjes met kebabkruiden

Turks broodje met kippendijreepjes met kebabkruiden

met geroosterde paprikasaus, gevulde aubergine, frisse parelcouscoussalade en labne
Griekse salade met feta, kumato tomaat en olijven als extra

Griekse salade met feta, kumato tomaat en olijven als extra

Bijgerecht | met rode ui en gedroogde oregano
Stamppot met gehaktballen (en een kuiltje jus)

Stamppot met gehaktballen (en een kuiltje jus)

De jus geef je een twist door de toevoeging van verse tijm
Runderburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

Runderburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

De burgers breng je zelf op smaak met o.a. paprikapoeder en bladpeterselie
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Lekker zoet door de gedroogde abrikozen
Appel-venkelsalade met feta, verse munt en aardappelen

Appel-venkelsalade met feta, verse munt en aardappelen

Met een romige yoghurtdressing
Zelfgemaakte kruidenboter

Zelfgemaakte kruidenboter

met een baguette
Bataat-knolselderijsoep

Bataat-knolselderijsoep

Met pompoenpitten en kruidenbaguette

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Italian-Style Tortelloni Soup with Spinach

Italian-Style Tortelloni Soup with Spinach

with Italian cheese & basil crème
Singapore-Style Noodles with Shrimp & Pork Belly

Singapore-Style Noodles with Shrimp & Pork Belly

inspired by Hokkien Mee, with crispy onions & a twist of lime
Lomo Saltado-Style Steak Strips & French Fries

Lomo Saltado-Style Steak Strips & French Fries

Peruvian classic, with tomato, parsley & bell pepper
Creamy Chicken Meatball & Broccoli Orzo

Creamy Chicken Meatball & Broccoli Orzo

one simple recipe with extra flavours for parents!
Sticky Turkey Skewers with Coconut Green Beans

Sticky Turkey Skewers with Coconut Green Beans

over rice with chili pepper & yellow curry spices
Creamy Green Lentil Stew with Pecorino

Creamy Green Lentil Stew with Pecorino

with kale & a garlic poppyseed roll
Double Pesto Mac & Cheese with Mozzarella

Double Pesto Mac & Cheese with Mozzarella

with hidden veggies for kids: broccoli
Chickpea & Sweet Potato Curry

Chickpea & Sweet Potato Curry

over rice with apricot chutney & fresh herbs
Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

with sweet potato, lemon, almonds & cucumber
Ribeye Steak with Orange-Glazed Carrots & Shaved Almonds

Ribeye Steak with Orange-Glazed Carrots & Shaved Almonds

over sweet potato mash with onion jus & cucumber salad
Keto-Friendly Pork Tenderloin Salad with Greek Style-Cheese & Cucumber Yogurt

Keto-Friendly Pork Tenderloin Salad with Greek Style-Cheese & Cucumber Yogurt

with roasted eggplant, butter lettuce & cashews
Cheese Schnitzel with Garlic Baby Potatoes

Cheese Schnitzel with Garlic Baby Potatoes

with a creamy cucumber-apple salad & fresh herbs
Fish Tacos with Avocado-Kiwi Salsa & Sour Cream

Fish Tacos with Avocado-Kiwi Salsa & Sour Cream

with jalapeño, red cabbage & fresh herbs
Tuna Potato Salad with Greek-Style Cheese

Tuna Potato Salad with Greek-Style Cheese

with capers, green beans & fresh dill
Sweet Soy Chicken with Hot Honey Peanuts

Sweet Soy Chicken with Hot Honey Peanuts

over garlic rice with pak choi & carrot
Flemish-Style Sausage Rolls

Flemish-Style Sausage Rolls

with homemade applesauce & crunchy slaw
Creamy Sweet Potato Dahl with Naan

Creamy Sweet Potato Dahl with Naan

with pumpkin seed salsa, lime & spinach
Spicy Tempeh in East Asian-Style Sauce

Spicy Tempeh in East Asian-Style Sauce

with potato wedges & vegetables
Chicken Thigh Strips in Yellow Curry Sauce

Chicken Thigh Strips in Yellow Curry Sauce

over cauliflower rice with bell pepper
Veggie Schnitzel over Garlic-Ginger Rice

Veggie Schnitzel over Garlic-Ginger Rice

with quick-pickled slaw, East Asian-style sauce & gomashio