Skip to main content
Gevulde pita met geroosterde aubergine
Gevulde pita met geroosterde aubergine

Gevulde pita met geroosterde aubergine

Met gekookt ei, salade en tahinsaus

3.9
(123)

De aubergine waarmee je dit broodje vult, bestrooi je voor het bakken met een mix van tijm, oregano en sesamzaad. Deze combinatie is geïnspireerd op het Midden-Oosterse za'atar. Sesam proef je ook terug in de saus van tahin en frisse yoghurt.

Allergens:
Sesamzaad
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

5 g

Sesamzaad

(Contains: Sesamzaad May be present: Noten, Pinda's)

1 teaspoon

Gedroogde tijm

1 teaspoon

Gedroogde oregano

½ unit

Aubergine

2 unit

Volkoren pitabrood

(Contains: Gluten)

2 unit

Ei

(Contains: Ei)

¼ unit

Citroen

60 g

Rode cherrytomaten

¼ unit

Komkommer

8 leaves

Verse munt

(May be present: Selderij)

¼ unit

Knoflookteen

50 g

Yoghurt-tahinsaus

(Contains: Sesamzaad, Melk (inclusief lactose) May be present: Noten, Pinda's)

¼ teaspoon

Gemalen komijnzaad

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¾ tablespoon

Extra vierge olijfolie

¼ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3586 kJ
Calories857 kcal
Fat40 g
Saturated Fat9.4 g
Carbohydrate87 g
Sugar12.4 g
Dietary Fiber16 g
Protein31 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Baking Sheet
Small Bowl
Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Kruiden mengen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een kleine kom het sesamzaad, de gedroogde tijm, de gedroogde oregano en zout en peper naar smaak. Snijd de aubergine in plakken. Vet een stuk aluminiumfolie in met 1/4 el olijfolie per persoon en leg de aubergine erop. Besprenkel de aubergine met de overige olijfolie en bestrooi met de helft van het kruiden-sesammengsel.

Aubergine bakken
2

Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de aubergine 30 – 35 minuten de ovent. Let op: maak straks voorzichtig open want er komt hete stoom uit! Besprenkel de volkoren pita's met wat water en bak de laatste 3 – 5 minuten mee in de oven.

Snijden
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een steelpan met deksel en kook de eieren, afgedekt, in 8 – 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Halveer de rode cherrytomaten en snijd de komkommer in blokjes. Snijd de blaadjes munt in reepjes en pers of snijd de knoflook fijn. Pel de eieren en snijd in plakken.

Salade maken
4

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de honing en 1 tl citroensap per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en voeg de cherrytomaten, de komkommer en de helft van de munt toe. Schep goed om.

Broodjes vullen
5

Meng in een kleine kom de yoghurt-tahinsaus met de knoflook, komijn en per persoon 1/2 tl citroenrasp en 1 tl citroensap. Snijd het pitabrood open en vul met de geroosterde aubergine, wat van de salade, de plakjes gekookt ei en de yoghurt-tahinsaus.

Serveren
6

Verdeel het gevulde pitabrood over de borden en bestrooi met de overige munt. Serveer met het overige kruiden-sesammengsel en de overige salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes