Skip to main content
Geroosterde aardpeer met kipdrumsticks
Geroosterde aardpeer met kipdrumsticks

Geroosterde aardpeer met kipdrumsticks

met champignons en verse kruiden

3.6
(446)

Aardpeer is familie van de aardappel, maar is een stuk kleiner gebouwd. Wellicht wordt hij daardoor sneller over het hoofd gezien. De zoete, nootachtige smaak doet je misschien wel denken aan artisjok. Niet voor niets wordt hij ook wel Jeruzalem artisjok genoemd. Je kunt hem koken, bakken of grillen; in dit recept stoven we hem met rozemarijn.

Allergens:
Ei
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Aardpeer

10 g

Verse dragon, rozemarijn en tijm

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Citroen

2 unit

Kipdrumsticks

125 g

Kastanjechampignons

½ unit

Ui

30 g

Rucola en veldsla

20 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

1.25 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ teaspoon

Honing

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Mosterd

to taste

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3728 kJ
Calories891 kcal
Fat55 g
Saturated Fat16.8 g
Carbohydrate53 g
Sugar29.8 g
Dietary Fiber49 g
Protein45 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Small Bowl
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de roomboter uit de koelkast om alvast op temperatuur te laten komen. Schil de aardpeer of was hem grondig. Snijd de aardpeer in partjes van 1 cm breed. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm en snijd grof.

Aardpeer roosteren
2

Verdeel de stukjes aardpeer over een met bakplaat met bakpapier. Meng ze met 1/2 el olijfolie per persoon, de helft van de rozemarijn en de helft van de tijm. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aardpeer 40 – 45 minuten in de oven.

Kipdrumsticks bakken
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit. Meng in een kleine kom per persoon 3/4 el roomboter, 1/2 el mosterd, 1/2 tl honing en 1/2 el citroensap met de overige rozemarijn, de knoflook, de overige tijm, peper en zout. Wrijf de kipdrumsticks aan beide kanten in met de kruidenboter. Leg de drumsticks op de bakplaat tussen de aardpeer en bak 25 – 30 minuten mee, tot de kip gaar is.

Champignons snijden
4

Halveer de kastanjechampignons en snijd grotere champignons in kwarten. Snipper de ui. Ris de blaadjes dragon van de takjes en snijd fijn.

Champignons bakken
5

Verhit in een koekenpan 1/4 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons toe en bak 5 – 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Meng, vlak voor serveren, in een saladekom 1tl wittewijnazijn per persoon met de rucola en veldsla. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de aardpeer over de borden en leg op elk bord 2 kipdrumsticks. Schep de champignons naast de kipdrumsticks. Garneer de champignons met de dragon. Serveer met de salade ernaast en een flinke lepel mayonaise.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes