Skip to main content
Gemarineerde varkensreepjes met Chinese rijst
Gemarineerde varkensreepjes met Chinese rijst

Gemarineerde varkensreepjes met Chinese rijst

met dubbele portie varkensreepjes

4.2
(47)

.

Allergens:
Ei
Pinda's
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

200 g

Varkenshaasreepjes met Indiase kruiden

85 g

Pandanrijst

¼ unit

Rode peper

½ unit

Komkommer

100 g

Prei

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

10 g

Achterham

20 g

Gezouten pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Ketjap manis

2.5 teaspoon

Suiker

1.5 tablespoon

Olijfolie

1.5 teaspoon

Wittewijn- of rijstazijn

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4979 kJ
Calories1190 kcal
Fat53 g
Saturated Fat9.3 g
Carbohydrate111 g
Sugar38.8 g
Dietary Fiber6 g
Protein63 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Marineren
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de varkensreepjes met de knoflook, de ketjap, 2 tl suiker per persoon en 1 el olijfolie per persoon. Laat minimaal 15 minuten marineren. Kook ondertussen 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat volgens de TIP droogstomen en afkoelen.

Snijden
2

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng in een kom met de rode peper, de wittewijn- of rijstazijn en 1/2 tl suiker per persoon. Laat het zoetzuur intrekken, schep af en toe om.

Prei en ei bakken
3

Snijd ondertussen de prei in de lengte in vieren en vervolgens klein. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de prei 10 minuten op middellaag vuur. Klop ondertussen het ei los in een kom. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak een omelet van het ei. Haal de omelet uit de pan en snijd in reepjes. Snijd de ham in blokjes van ongeveer 1 cm.

Rijst bakken
4

Verhoog het vuur van de wok of hapjespan met prei naar middelhoog, schep de rijst erbij en bak de rijst 2 – 3 minuten mee. Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan aanbakken. Voeg de ham en de omeletreepjes toe en bak 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Varkensreepjes bakken
5

Bak ondertussen de gemarineerde varkensreepjes 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Hak de pinda's grof.

Serveren
6

Verdeel de gebakken rijst over de borden. Schep de gebakken varkensreepjes ernaast. Garneer met de gezouten pinda's en serveer met de zoetzure komkommer.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes