Skip to main content
Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus
Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

met gebakken rozemarijnkrieltjes, gegrilde asperges en mini-romatomaat

4.4
(291)

Romatomaten worden ook wel pomodoritomaten genoemd, wat letterlijk "gouden appels" betekent. De naam doet dus niks onder aan de heerlijke volle smaak!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Chicken breast

50 g

Hollandaise sauce

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

125 g

Green asparagus

0.17 sachet(s)

Dried thyme

100 g

Mini Roma tomatoes

0.17 sachet(s)

Dried rosemary

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories607 kcal
Energy (kJ)2538 kJ
Fat33 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate42 g
Sugar5 g
Dietary Fiber8.9 g
Protein35 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Deep Plate
Fryingpan with lid
Saucepan

Cooking Steps

Groenten roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder 1 – 2 cm van harde onderkant van de groene asperges. Verdeel de groene asperges en mini-romatomaten over een ovenschaal en besprenkel met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl tijm, peper en zout. Rooster vervolgens 18 minuten in de oven. Marineer ondertussen de kipfilet in een diep bord met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.

Krieltjes bakken
2

Leg de gemarineerde kipfilet in een ovenschaal en zet deze bij de groenten in de oven. Bak de kip 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 6 minuten. Haal het deksel van de pan en voeg 1/2 tl rozemarijn per persoon toe. Bak, onafgedekt, nog 5 minuten.

Saus verhitten
3

Verhit de hollandaisesaus in een steelpan op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Voeg de achtergebleven marinade uit de ovenschaal van de kip toe aan de hollandaisesaus.

Serveren
4

Verdeel de krieltjes met rozemarijn over de borden. Leg de asperges en mini-romatomaten erbij. Snijd de kipfilet in plakken en leg die schuin over de asperges. Serveer met de hollandaisesaus.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

More delicious recipes with similar ingredients

Luxe caesarsalade met kip en spek

Luxe caesarsalade met kip en spek

met ansjovis, sperziebonen en zelfgemaakte croutons
Halloumi met aardpeer-spinaziestamppot

Halloumi met aardpeer-spinaziestamppot

Met zongedroogde tomaten
Veggie + protein - Romige spinaziegratin met spiegelei

Veggie + protein - Romige spinaziegratin met spiegelei

met gebakken aardappeltjes
Kippastei met prei, champignons en rozemarijn

Kippastei met prei, champignons en rozemarijn

met zelfgemaakte ragout en een tomatensalade
Britse Toad In a Hole met wildzwijn-rundersaucijs en jus

Britse Toad In a Hole met wildzwijn-rundersaucijs en jus

met gebakken aardappeltjes en wortelpuree
HelloExtra double protein - Risotto van orzo met victoriabaarsfilet

HelloExtra double protein - Risotto van orzo met victoriabaarsfilet

met spekjes, citroen en tijm
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met groene asperges
Gazpacho van tomaat, komkommer en paprika

Gazpacho van tomaat, komkommer en paprika

met croutons en feta
Varkenshaas met pistache-tijmkorst

Varkenshaas met pistache-tijmkorst

met groene asperges en romige appel-knolselderijpuree
Chimay-varkensworst van Brandt & Levie

Chimay-varkensworst van Brandt & Levie

met halve krieltjes en salade
Double protein - Linguine in romige saus met dubbele portie garnalen

Double protein - Linguine in romige saus met dubbele portie garnalen

met courgette, tomaat en frisse citroen
Hartige taart met feta en champignons

Hartige taart met feta en champignons

geserveerd met komkommer-paprikasalade
Zomerse Italiaanse salade met pestokip uit de oven

Zomerse Italiaanse salade met pestokip uit de oven

met zelfgemaakte croutons
Romige ragù bianco met casarecce

Romige ragù bianco met casarecce

met rundergehakt en champignons
Double veggie - Hartige taart met feta en champignons

Double veggie - Hartige taart met feta en champignons

met extra grote portie gemengde salade en avocado
Quiche met broccoli, cherrytomaten en oude kaas

Quiche met broccoli, cherrytomaten en oude kaas

met tijm en oregano
Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra

Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra

met spiegelei, aardappelen en geroosterde courgette
Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

met zonnebloempitten en een komkommersalade
Ravioli met gekonfijte kippendij en portobello

Ravioli met gekonfijte kippendij en portobello

met mini-romatomaten en een gemengde salade

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & creepy-crawly caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

with cauldron-braised red cabbage, apple & nightmarish nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with haunted basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds