Skip to main content
Zomerse Italiaanse salade met pestokip uit de oven
Zomerse Italiaanse salade met pestokip uit de oven

Zomerse Italiaanse salade met pestokip uit de oven

met zelfgemaakte croutons

4.5
(830)

.

Tags:
Calorie Smart

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

1 piece

Tomato

½ piece

Bell pepper

2 piece

Chicken breast

15 milliliters

Basil crème

½ piece

Wholewheat bread roll

0.17 sachet(s)

Italian seasoning

15 g

Grated Italian cheese

40 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sugar

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Mustard

3 teaspoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories626 kcal
Energy (kJ)2619 kJ
Fat36 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate36 g
Sugar19 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein35 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Tall-Sided Pan
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de pruimtomaat en de paprika in blokjes. Smeer de kipfilet in met de basilicumcrème en breng op smaak met peper en zout. Leg de kipfilet in een ovenschaal en bak 20 - 22 minuten in de oven.

Ui karameliseren
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten per persoon 2 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe. Bewaar apart en laat iets afkoelen.

Croutons maken
3

Snijd de bruine ciabatta in kleine blokjes. Meng in een kom per persoon 1 el olijfolie en 1/2 tl Italiaanse kruiden met de blokjes ciabatta. Verdeel de blokjes op bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de Italiaanse kaas en bak ze 8 - 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Omdat je in dit gerecht niet te veel kaas gebruikt, maar net genoeg voor een lekkere zilte smaak, is dit gerecht niet alleen smaakvol, maar ook nog eens lekker licht en bevat het weinig zout.

Dressing maken
4

Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl balsamicoazijn, 1/2 tl honing, 1/2 tl mosterd, peper en zout.

Salade afmaken
5

Voeg de sla, tomaat en paprika toe aan de saladekom en meng goed door de dressing.

Tip: Meng een deel van de croutons door de salade voor een krokante bite.

Serveren
6

Haal de kip uit de oven en snijd in plakken. Verdeel de salade over de borden en leg er de gesneden kipfilet op. Garneer met de croutons en de gekarameliseerde ui.

More delicious recipes with similar ingredients

 Kapsalon met gezonde twist

Kapsalon met gezonde twist

met kipfiletreepjes, tomaat en kaas
Tomatenbloemen gevuld met feta

Tomatenbloemen gevuld met feta

en een kruidige bulgur met kipfiletreepjes
Snelle garnalencurry met broccolirijst

Snelle garnalencurry met broccolirijst

met paprika
Luxe caesarsalade met kip en spek

Luxe caesarsalade met kip en spek

met ansjovis, sperziebonen en zelfgemaakte croutons
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en een speltbaguette
Veggie + protein - Moussaka met rundergehakt

Veggie + protein - Moussaka met rundergehakt

met rode splitlinzen, courgette en knoflookbrood
Broodje gehakt met gesmolten kaas

Broodje gehakt met gesmolten kaas

met groente en salade
Groene curry met kipgehaktballetjes

Groene curry met kipgehaktballetjes

Met gele peen, tomaat en honingpinda's
Veggie + protein - Romige spinaziegratin met spiegelei

Veggie + protein - Romige spinaziegratin met spiegelei

met gebakken aardappeltjes
Thaise salade met vegetarische runderpuntjes

Thaise salade met vegetarische runderpuntjes

met tomaat, komkommer en koriander
Peruviaanse rijstschotel met zoete aardappel en feta

Peruviaanse rijstschotel met zoete aardappel en feta

met salsa van limoen, mais, koriander en rode peper
Double protein - Mexicaanse viswraps met kool-wortelsalade en mangochutney

Double protein - Mexicaanse viswraps met kool-wortelsalade en mangochutney

met dubbele portie koolvishaasjes
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Portobello's met pizza-vulling

Portobello's met pizza-vulling

met ovenfrietjes en salade
Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

met krieltjes en tomatensalade
Kippastei met prei, champignons en rozemarijn

Kippastei met prei, champignons en rozemarijn

met zelfgemaakte ragout en een tomatensalade
Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Double veggie - Salade met Duitse biefstuk en pestodressing

Double veggie - Salade met Duitse biefstuk en pestodressing

met parelcouscous, gebakken portobello, tomaat en rucola
Veggie + protein - Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaasblokjes

Veggie + protein - Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaasblokjes

met veldsla, rucola en pecanstukjes

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & creepy-crawly caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

with cauldron-braised red cabbage, apple & nightmarish nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with haunted basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds