Skip to main content
Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn
Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

met zonnebloempitten en een komkommersalade

3.4
(415)

.

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total55 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Kohlrabi

1 piece

Egg

25 g

Grated aged Gouda

100 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ sachet(s)

Dried rosemary

1 roll(s)

Puff pastry

(Contains: Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose))

10 g

Sunflower seeds

½ piece

Cucumber

Not included in your delivery

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

White balsamic vinegar

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories962 kcal
Energy (kJ)4023 kJ
Fat69 g
Saturated Fat34 g
Carbohydrate49 g
Sugar14 g
Dietary Fiber7.4 g
Protein28 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan
Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een bodempje water aan de kook in een pan voor de koolrabi. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Schil de koolrabi en snijd in kleine blokjes van 1 cm.

Tip: Ja gaat de koolrabi hier kort in koken - dat heet ook wel blancheren. Zorg dat er genoeg water in de pan zit zodat de blokjes koolrabi net onderwater staan.

Koolrabi bereiden
2

Blancheer de koolrabi 3 minuten in de pan. Giet daarna af. Verhit ondertussen een koekenpan met 1/4 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de koolrabi toe en bak nog 2 minuten, breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat 1 koolrabi bijna net zo veel calcium bevat als 1 beker melk, meer vitamine C dan de ADH, 25% van je dagelijkse behoefte aan vezels en rijk is aan ijzer en foliumzuur?

Quiche voorbereiden
3

Meng in een kom 1 ei per persoon, de kookroom, de geraspte oude kaas, de rozemarijn, peper en zout. Vet een quichevorm of ovenschaal in met roomboter en verdeel het bladerdeeg in de schaal. Prik voorzichtig met een vork wat gaatjes in de bodem zodat het deeg beter gaar wordt.

Tip: Gebruik voor een ronde quiche een bakvorm met een diameter van ongeveer 24 cm. Snijd het deeg bij, of vouw de hoeken van het deeg naar binnen en rol opnieuw uit om het passend te maken. Kook je voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee schalen.

Quiche maken
4

Schep de gebakken koolrabi op het deeg en schenk het eimengsel erover. Zet de quiche bovenin de oven. Bak in 35 - 40 minuten gaar, of tot het bladerdeeg goudbruin is. Strooi de laatste 10 minuten de zonnebloempitten over de quiche en bak mee.

Komkommersalade maken
5

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom 1/2 tl honing en 1/2 tl witte balsamicoazijn per persoon. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de quiche over de borden en serveer met de komkommersalade.

This week's must-try HelloFresh recipes