Skip to main content
Gehakt-preischotel uit de oven met aardappelen en belegen kaas

Gehakt-preischotel uit de oven met aardappelen en belegen kaas

Op smaak gemaakt met tomatenpuree en currykruiden

3.4
(1K)

Je gebruikt rundergehakt van het Maas-Rijn-Ijssel (MRIJ) ras. Dit ras loopt in het voorjaar en in de zomer buiten in Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant. Het is een dubbeldoelras, waarbij zowel de melk als het vlees van de koe gebruikt wordt.

Allergens:
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Aardappelen

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Peen

½ unit

Prei

110 g

Rundergehakt

¼ unit

Tomatenpuree

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains: Selderij, Mosterd)

50 g

Belegen kaasplakken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories793 kcal
Energy (kJ)3317.9 kJ
Fat19 g
Saturated Fat36 g
Carbohydrate71 g
Dietary Fiber12 g
Protein36 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Lid
Pan
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Schil de aardappelen (annabelle) en snijd in plakken van ½ cm dik. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen 10 minuten voor. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de prei fijn
3

Snipper ondertussen de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in blokjes van ½ cm. Snijd de prei in dunne ringen.

Voeg de groenten toe
4

Verhit een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en rul het gehakt 3 minuten. Voeg de ui, knoflook, peen, prei, tomatenpuree en currykruiden toe en bak 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de ovenschaal in de oven
5

Vet een ovenschaal in met roomboter. Verdeel de groenten over de ovenschaal. Verdeel hierover de aardappelschijfjes. Bestrooi met de belegen kaas en bak de ovenschotel 15 minuten in de oven.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de ovenschotel over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes