Skip to main content
Gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter

Gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter

Met gele paprika, courgette en kerrie-aardappelen

4.2
(428)

Kruidenboter is verrassend makkelijk zelf te maken. Meer dan roomboter, verse kruiden en een beetje spierkracht heb je niet nodig. In dit recept breng je de boter op smaak met salie, een kruid dat uitstekend bij de zeebaarsfilet past. Tip: zorg dat je de roomboter ruim van tevoren op kamertemperatuur laat komen, zo is hij een stuk makkelijker te mengen.

Allergens:
Selderij
Mosterd
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

1.5 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains: Selderij, Mosterd)

½ unit

Courgette

½ unit

Gele paprika

1.5 unit

Knoflookteen

5 g

Verse salie

1 unit

Zeebaarsfilet met huid

(Contains: Vis)

¾ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2494 kJ
Calories596 kcal
Fat24 g
Saturated Fat8.5 g
Carbohydrate62 g
Sugar14.5 g
Dietary Fiber8 g
Protein29 g
Salt0.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Parchment Paper
Bowl
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de boter uit de koelkast. Schil de aardappelen of was ze grondig en halveer. Menk in een kom per persoon 0,5 el olijfolie met 1.5 tl kerriepoeder. Meng de aardappelen op een bakplaat met bakpapier met de kerrie-olie, peper en zout. Schep goed om. Bak de aardappelen 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.

Snijden
2

Snijd de courgette in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de gele paprika en snijd in reepjes. Kneus 1 knoflookteen per persoon door hem plat op het aanrecht te leggen en er met de vlakke kant van je mes op te duwen. Pers daarnaast 1/2 knoflookteen per persoon of snijd fijn. Snijd de salie fijn.

Groenten bakken
3

Verdeel de courgette, de paprika en de gekneusde knoflookteen over een andere bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en bestrooi met peper en zout. Bak de de laatste 20 minuten mee met de aardappelen in de oven.

Salieboter maken
4

Meng ondertussen in een kom de boter, de salie en de fijngesneden knoflook met een vork. Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier.

Vis bakken
5

Verhit in een koekenpan 1/2 el van de salieboter per persoon op middelhoog vuur en bak de zeebaarsfilet 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige salieboter en 1 el water per persoon toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut.

Serveren
6

Serveer de zeebaarsfilet met de gekruide aardappelen en de gegrilde groenten. Besprenkel met het bakvet uit de koekenpan.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes