Gnocchi is een pastasoort die, anders dan andere pastasoorten, gemaakt wordt van aardappel in combinatie met meel!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Garlic
10 g
Hazelnuts
½ sachet(s)
Italian seasoning
15 g
Grated Pecorino DOP
50 g
Spinach
125 g
Mushrooms
50 milliliters
Cooking cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
125 g
Gnocchi di patate
½ piece
Onion
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg de champignons toe en bak 5 - 6 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn en voeg deze na 2 minuten toe aan de champignons.
Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de hazelnoten tot goudbruin. Verhit in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur 1/2 el olijfolie per persoon en bak de gnocchi in 4 – 6 minuten goudbruin. Schep de gnocchi niet te vaak om, geef ze de tijd om mooi te kleuren.
Scheur de spinazie klein boven de hapjespan met champignons en bak al roerend 1 min op middelhoog vuur. Voeg de room en 1/2 zakje Italiaanse kruiden per persoon toe aan de hapjespan en verwarm het geheel nog 1 minuut. Voeg vervolgens de gnocchi toe aan de hapjespan en bak nog 1 - 2 minuten al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper.
Serveer de gnocchi in diepe borden. Garneer met de pecorino en de hazelnoten. Proef en breng op smaak met peper en zout.