Fusilli - het Italiaanse woord fuso betekent spil. Om zijn vorm te verkrijgen wordt deze pasta namelijk gewonden rond een dun stokje.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
40 g
Portobello mushroom
90 g
Quick-cook fusilli
100 g
Cauliflower Rice
½ sachet(s)
Italian seasoning
50 milliliters
Cooking cream
25 g
Grated Pecorino DOP
20 g
Semi-dried tomatoes
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
[Plant-based] butter
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de fusilli. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de portobello en snijd in reepjes.
Tip: Wist je dat men gemiddeld nog geen 150 gram groente eet per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Gelukkig heb je daar met dit gerecht geen last van met ruim 200 gram groente per portie!
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan en bak de knoflook en ui 2 - 3 minuten aan. Kook de fusilli 3 minuten, giet af en bewaar wat van het kookvocht. Voeg de bloemkoolrijst, portobello, Italiaanse kruiden, peper en zout toe aan de hapjespan en bak 4 - 5 minuten mee.
Voeg de fusilli, kookroom en de helft van de pecorino toe aan de hapjespan. Roer goed door en verhit nog 2 minuten. Voeg eventueel 2 el kookvocht van de pasta toe om de saus dunner te maken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten in reepjes.
Verdeel de fusilli over de borden.Garneer met de semi-gedroogde tomaten en de overige pecorino.