Dit Italiaanse gerecht heeft een heerlijke smaak door de combinatie van verschillende paddenstoelen én bospaddenstoelenpesto. Deze pesto bevat gedroogde bospaddenstoelen, waaronder eekhoorntjesbrood en duinvoetjes. Je proeft ook de typische ingrediënten voor een lekkere pesto, zoals pijnboompitten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Courgette
1 unit
Knoflookteen
90 g
Fusilli
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
75 g
Gemengde paddenstoelen
40 g
Bospaddenstoelenpesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten May be present: Pinda's, Selderij)
1.5 tablespoon
Kookroom
(Contains: Melk (inclusief lactose))
20 g
Rucola
(May be present: Selderij)
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.
Snijd de courgette klein. Hak of snijd de knoflook fijn.
Kook de fusilli, afgedekt, 12 minuten en giet daarna af.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgette toe en bak 6 - 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de paddenstoelen toe.
Voeg vervolgens de bospaddenstoelenpesto en kookroom toe en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met de witte balsamicoazijn, peper en zout.
Verdeel de rucola over de borden. Serveer hierop de fusilli en de paddenstoelensaus. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.