Skip to main content
Freekehschotel met kipfilet in ras el hanout
Freekehschotel met kipfilet in ras el hanout

Freekehschotel met kipfilet in ras el hanout

met bleekselderij, wortel en verse kruiden

3.2
(557)

.

Allergens:
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Freekeh

¼ piece

Onion

1.3 stalk

Celery

(Contains: Selderij)

1 piece

Carrot

1 piece

Garlic

100 g

Chicken breast with ras-el-hanout seasoning

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

1 piece

Tomato

5 g

Fresh dill & flat leaf parsley

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Red wine vinegar

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories564 kcal
Energy (kJ)2360 kJ
Fat16 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate67 g
Sugar10 g
Dietary Fiber6.3 g
Protein32 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Freekeh koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh en kook de freekeh 25 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Tip: Freekeh heeft een vrij stevige korrel en heeft na het koken nog een bite.

Freekeh is een andere naam voor volkoren speltkorrels. Bij volkoren granen wordt de gehele graankorrel gebruikt, inclusief het velletje. Net als bij tarwe, is deze volkoren variant rijk aan vezels, gezonde complexe koolhydraten, vitamine B, ijzer, magnesium en meer.

Groente snijden
2

Snipper de ui. Snijd de bleekselderijstengels in de lengte doormidden en daarna in kleine blokjes. Snijd de wortel in dezelfde grootte. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.

Tip: Bleekselderij lijkt behalve water weinig te bevatten, maar niks is minder waar. Het zit bomvol vitamine A, C en calcium. Lekker in dit gerecht, in soep, risotto of als snack met een dip. En niet alleen de bleekselderij bevat veel vitamine A, ook de peen!

Fruiten
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, bleekselderij en wortel toe en fruit 5 minuten. Schenk de rodewijnazijn en de groentebouillon erbij en laat nog 8 - 10 minuten koken.

Tip: In dit gerecht blijven de bleekselderij en wortel een beetje knapperig. Houd je ervan als ze wat zachter zijn? Dek de hapjespan dan af met een deksel en laat een paar minuten langer koken.

Bakken
4

Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 10 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

Schotel maken
5

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de dille en bladpeterselie fijn. Voeg de tomaat en Midden-Oosterse kruidenmix toe aan de hapjespan met groente en bak 2 minuten. Voeg vervolgens de freekeh erbij en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de freekehschotel over de borden, garneer met de dille en bladpeterselie. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met de kipfilet.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes