Skip to main content
Fillet of Cod with Samphire & Capers
Fillet of Cod with Samphire & Capers

Fillet of Cod with Samphire & Capers

over creamy mafaldine with broccoli & lemon

4.2
(220)

Samphire is a very special vegetable! It's salt-resistant and often grows on the beach or in dunes. Because samphire is quite naturally salty, you don't need to add too much extra salt to this dish.

Tags:
High Protein
Allergens:
Vis
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Cod fillet

(Contains: Vis)

90 g

Mafaldine

(Contains: Tarwe May be present: Ei, Soja)

75 g

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

100 g

Broccoli

25 g

Samphire

1 piece

Red onion

½ piece

Garlic

10 g

Capers

¼ piece

Lemon

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3131 kJ
Calories748 kcal
Fat26.4 g
Saturated Fat13.3 g
Carbohydrate83.2 g
Sugar13.2 g
Dietary Fiber9.3 g
Protein41.4 g
Salt1.6 g
Potassium510 mg
Calcium96.7 mg
Iron1.6 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Prepare
1
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan for the mafaldine.
  • Chop the onion and crush or mince the garlic.
  • Cut the head of the broccoli into florets and dice the stem.
  • Boil the mafaldine for 4 - 6 minutes, then drain and rinse under cold water (see Tip).

Tip: you can also drizzle the mafaldine with some olive oil so as to prevent it from sticking together.

Fry the broccoli
2
  • Heat the olive oil in a deep frying pan over medium-high heat. Fry the garlic and onion for 3 minutes.
  • Add the broccoli and cover with the lid, then allow to cook for 7 minutes.
  • Remove the lid and add the samphire, then fry for 3 more minutes.
  • Add the cooking cream and the Sicilian-style herbs, then mix well and allow to simmer until serving. Season to taste with salt and pepper.
Fry the fish
3
  • Meanwhile, pat the fish dry with kitchen paper and season with salt and pepper.
  • Melt the butter in a frying pan over medium-high heat and fry the fish with the capers for 2 - 3 minutes, then carefully flip and fry for 1 - 2 more minutes on the other side. Reduce the heat if necessary. 
  • Meanwhile, cut the lemon into wedges.
Serve
4
  • Transfer the mafaldine to the vegetables and mix well to combine. Season to taste with salt and pepper.
  • Serve the mafaldine on plates and top with the fish and the capers.
  • Drizzle with extra virgin olive oil as preferred and serve with the lemon wedges.

More delicious recipes with similar ingredients

Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

met verse dille
Oosters vispakketje met gestoomde broccoli en rijst

Oosters vispakketje met gestoomde broccoli en rijst

Heerlijk vol van smaak met knapperige groenten
Gemarineerde kipdrumsticks met Oosterse rijst en groenten

Gemarineerde kipdrumsticks met Oosterse rijst en groenten

De rijst krijgt een romige smaak door de kokosmarinade
Zalmfilet met frisse couscous, zwart sesamzaad en verse basilicum

Zalmfilet met frisse couscous, zwart sesamzaad en verse basilicum

Met geurige kurkuma en komijnpoeder
Pad thai met choisam, broccoli, ei en pinda’s

Pad thai met choisam, broccoli, ei en pinda’s

Een traditioneel Thais gerecht met bijzondere noedels
Boterrijst met kogelbiefstukreepjes, mango en broccoli

Boterrijst met kogelbiefstukreepjes, mango en broccoli

Romige rijst met een zoete wokschotel en verse kruiden
Zalmburgers met gebakken aardappelen, salade en rabarbercompote

Zalmburgers met gebakken aardappelen, salade en rabarbercompote

Een burger gemaakt van gesnipperde zalm en verse kruiden
Volkoren bulgur met appel, koolrabi en falafel

Volkoren bulgur met appel, koolrabi en falafel

Een populair gerecht uit het Midden-Oosten
Kokos-vissoep met noedels en citroengras

Kokos-vissoep met noedels en citroengras

Een typisch Aziatische noedelsoep met koriander
Zalmtortilla met verse tijm en broccoli

Zalmtortilla met verse tijm en broccoli

Een Spaanse omelet van ei en aardappelen
Aardappelen met tijm en salade van blauwe bessen en feta

Aardappelen met tijm en salade van blauwe bessen en feta

Met walnoten en sperziebonen
Noedels met kip, broccoli en rode paprika

Noedels met kip, broccoli en rode paprika

Een Indiaas getint gerecht met mangochutney
Groene curry met broccoli, babymaïs en udonnoedels

Groene curry met broccoli, babymaïs en udonnoedels

Met een gekookt eitje
Kipschnitzel met broccoli, paddenstoelenroomsaus en aardappelen

Kipschnitzel met broccoli, paddenstoelenroomsaus en aardappelen

De roomsaus maak je zelf op basis van bloem, bouillon en room
Oosterse visstoof met tomaat, broccoli en rijst

Oosterse visstoof met tomaat, broccoli en rijst

De victoriabaarsfilet stoof je kort in de kokosmelk
Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Een kleurrijk gerecht met groene broccoli en rode paprika
Zalm met frisse citroen en pasta

Zalm met frisse citroen en pasta

Rijst met choisam, mangochutney en gebakken ei

Rijst met choisam, mangochutney en gebakken ei

Een vegetarische nasi met groene groenten en pinda’s
Oosterse kokossoep met broccoli, minimaïs en noedels

Oosterse kokossoep met broccoli, minimaïs en noedels

Op smaak gemaakt met sereh en limoensap
Gebakken kipfilet met broccolisalade en aardappelen

Gebakken kipfilet met broccolisalade en aardappelen

De aardappelen bak je in de oven

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn