Skip to main content
Oosterse kokossoep met broccoli, minimaïs en noedels
Oosterse kokossoep met broccoli, minimaïs en noedels

Oosterse kokossoep met broccoli, minimaïs en noedels

Op smaak gemaakt met sereh en limoensap

3.7
(1,3K)

Deze rijkgevulde maaltijdsoep vindt zijn oorsprong in de Aziatische keuken. Gedroogd citroengras, sereh genoemd, is een kruid dat veel in Azië wordt gebruikt gebruikt en smaakt naar limoen. Dit zorgt voor een frisse smaak. Weetje: er bestaan heel veel verschillende noedels. Kijk op ons blog voor een uitgebreid overzicht.

Allergens:
Ei
Gluten
Soja

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

¼ cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

150 g

Broccoli

50 g

Babymais

¼ unit

Limoen

150 milliliters

Kokosmelk

2 unit

Ei

(Contains: Ei)

½ teaspoon

Gemalen citroengras

70 g

Noedels

(Contains: Gluten)

½ unit

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories690 kcal
Energy (kJ)2887 kJ
Fat35 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate64 g
Dietary Fiber8 g
Protein28 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok with Lid
Lid
Saucepan

Cooking Steps

Snijd de babymais in plakken.
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel klein. Snijd de babymais in plakken. Pers het sap van de limoen uit.

2

Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

Roerbak de groente.
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli en babymais toe en roerbak 1 minuut.

4

Zorg ondertussen dat het ei net onder water staan in een steelpan of kleine pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

Voeg de noedels toe aan de soep.
5

Voeg de kokosmelk, citroengras en bouillon toe aan de wok of soeppan en breng al roerende aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe. Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.

Verdeel de soep over de soepkommen en serveer het ei op de soep.
6

Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd het ei doormidden en serveer deze op de soep.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes