Pecorino is van schapenkaas gemaakt heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Pasta
½ unit
Sjalot
125 g
Kastanjechampignons
40 g
Bospaddenstoelenpesto
20 g
Veldsla
2.5 g
Verse krulpeterselie
15 g
Geraspte pecorino
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de sjalot. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de kastanjechampignons toe en bak 5 - 7 minuten. Schep de bospaddenstoelenpesto erbij en verwarm 1 minuut.
Scheur de veldsla grof. Hak de krulpeterselie grof. Meng de farfalle met de kastanjechampignons in de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de veldsla over de borden. Schep de pasta erop. Garneer met de geraspte pecorino en de krulpeterselie.