In dit pestogerecht spelen paddenstoelen de hoofdrol. Ze barsten van de vitamine B en zijn daarmee perfect om je immuunsysteem een boost te geven. Als je paddenstoelen bakt en ze op smaak wilt brengen met zout, kun je dit het beste na het bakken doen. Zo voorkom je dat ze tijdens het bakken veel vocht verliezen. Hierdoor verandert de smaak en textuur.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Farfalle
¼ unit
Ui
125 g
Kastanjechampignons
40 g
Bospaddenstoelenpesto
20 g
Veldsla
2 bunch
Verse krulpeterselie
15 g
Geraspte pecorino
½ unit
Sjalot
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
• Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. • Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. • Snipper de sjalot. • Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten.
• Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 – 2 minuten. • Voeg de kastanjechampignons toe en bak 5 – 7 minuten. • Schep de bospaddenstoelenpesto erbij en verwarm 1 minuut.
• Scheur de veldsla grof. • Hak de krulpeterselie grof. • Meng de farfalle met de kastanjechampignons in de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.
• Verdeel de veldsla over de borden. • Schep de pasta erop. • Garneer met de geraspte pecorino en de krulpeterselie.