Skip to main content
Dorade met ovenaardappelen en bloemkoolpuree
Dorade met ovenaardappelen en bloemkoolpuree

Dorade met ovenaardappelen en bloemkoolpuree

3.9
(1,2K)

Je garneert deze maaltijd met tuinkers; een klein plantje met een pittige smaak. Mocht je na deze maaltijd nog tuinkers over hebben, gooi het dan niet weg. Dit kiemplantje is namelijk ook erg lekker op een broodje kaas of hummus. Tuinkers groeit snel en is daarom erg geschikt om in de keuken te planten!

Allergens:
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

1 unit

Knoflookteen

1 tablespoon

Tuinkers

200 g

Bloemkool

10 g

Rozijnen

(May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 unit

Doradefilet met huid

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Mosterd

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories561 kcal
Energy (kJ)2347.2 kJ
Fat20 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate62 g
Dietary Fiber10 g
Protein28 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Stove
Parchment Paper
Pan with Lid

Cooking Steps

Snijd de aardappelen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in blokjes van 2 cm. Kook de aardappel, afgedekt, 10 minuten. Haal daarna met een schuimspaan uit de pan en leg op een bakplaat met bakpapier. Bewaar de pan met kookvocht.

2

Snijd of pers ondertussen de knoflook. Knip de tuinkers los. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de stam klein. Kook de bloemkool, 10 minuten, in dezelfde pan. Giet daarna af.

Besprenkel met olijfolie
3

Besprenkel de aardappelblokjes met de olijfolie, knoflook en peper en zout naar smaak. Bak 15 minuten in de oven.

Voeg de tuinkers toe
4

Stamp ondertussen de bloemkool met een pureestamper fijn tot een hele grove puree. Voeg de rozijnen, mosterd en de helft van de roomboter toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de helft van de tuinkers toe aan de bloemkool en houd afgedekt warm.

5

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de doradefilet 3 - 4 minuten aan elke kant, keer halverwege om en bak het vel krokant.

Garneer met tuinkers
6

Verdeel de bloemkoolpuree en aardappelblokjes over de borden, schep de vis erop en garneer met de overige tuinkers.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes