Wist je dat dahl in India zowel de benaming is voor dit gerecht als voor gespleten peulvruchten?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1.5 cm
Fresh ginger
75 g
Sweet potato
½ sachet(s)
Curry powder
(Contains: Selderij, Mosterd)
½
Tomato paste
125 milliliters
Coconut milk
35 g
Red split lentils
10 g
Pumpkin seeds
2.5 g
Fresh coriander
½ piece
Lime
½ piece
Naan
150 g
Spinach
¼ sachet(s)
Garam Masala
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
200 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Sunflower oil
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en rasp de gember fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 1/2 cm.
Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de gember, het kerriepoeder, de garam masala en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de hapjespan en breng aan de kook.
Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de kokosmelk door een gelijke hoeveelheid bouillon en gebruik de helft van de pompoenpitten. Met de overige kokosmelk kun je de volgende ochtend havermout maken, met de pompoenpitten als topping.
Voeg de zoete aardappel en de rode linzen toe en breng op smaak met peper en zout. Kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten of tot de linzen en de zoete aardappelen zacht zijn. Haal na 10 minuten het deksel van de pan zodat de dahl kan inkoken. Kook eventueel langer door zonder deksel als de dahl nog erg vochtig is, of voeg een klein beetje water toe als hij te snel droogkookt.
Tip: Wist je dat deze maaltijd veel voedingsvezels bevat? De voornaamste bronnen zijn de linzen en de zoete aardappel.
Rooster ondertussen de pompoenpitten in een koekenpan zonder boter of olie tot ze beginnen te poffen. Hak de koriander fijn en pers de limoen uit. Meng in een kleine kom de helft van de koriander, 2 tl limoensap per persoon, de gepofte pompoenpitten en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.
Mix de overige koriander in een kleine kom met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de korianderolie. Bak het naanbrood 5 - 7 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en snijd door de helft.
Roer als de linzen gaar zijn de spinazie door de dahl en laat slinken. Proef en breng op smaak met peper, zout en het overige limoensap. Verdeel de dahl over de kommen, garneer met de salsa en serveer met het naanbrood.