Skip to main content
Couscoussalade met tonijn

Couscoussalade met tonijn

met verse kruiden, olijven en kappertjes

4.1
(1K)

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

70 g

Wholewheat couscous

½ piece

Bell pepper

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

125 g

Red cherry tomatoes

¼ piece

Lemon

10 g

Fresh basil, flat leaf parsley & mint

1 can

Tuna packed in oil

(Contains: Vis)

15 g

Olives & capers

20 g

Arugula

Not included in your delivery

to taste

Extra virgin olive oil

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories564 kcal
Energy (kJ)2359 kJ
Fat21 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate64 g
Sugar13 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein24 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Large Bowl

Cooking Steps

Couscous bereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en zout.

Groenten bakken
2

Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en uienringen 1 minuut aan. Voeg de paprika toe en bak nog 6 - 8 minuten.

Tonijn bereiden
3

Halveer de cherrytomaten. Snijd de citroen in 2 parten per persoon. Pluk de munt- en basilicumblaadjes van de takjes. Snijd de bladpeterselie en munt- en basilicumblaadjes zeer fijn. Meng in een grote kom de kruiden met de tonijn (inclusief de olie). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat tonijn veel eiwitten bevat? Eiwitten helpen niet alleen bij het opbouwen van spiermassa, maar zijn eigenlijk de bouwstoffen voor je hele lichaam. Daarnaast zorgen eiwitten voor een lang verzadigd gevoel.

Salade maken en serveren
4

Hak de olijven en de kappertjes grof. Voeg aan de kom met de tonijn de zwarte balsamicoazijn, couscous, cherrytomaten, gebakken groenten, rucola, olijven en kappertjes toe en meng goed door. Verdeel de salade over diepe borden en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer de citroenparten erbij.

This week's must-try HelloFresh recipes