Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
70 g
Wholewheat couscous
½ piece
Bell pepper
½ piece
Red onion
1 piece
Garlic
125 g
Red cherry tomatoes
¼ piece
Lemon
10 g
Fresh basil, flat leaf parsley & mint
1 can
Tuna packed in oil
(Contains: Vis)
15 g
Olives & capers
20 g
Arugula
to taste
Extra virgin olive oil
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Olive oil
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en uienringen 1 minuut aan. Voeg de paprika toe en bak nog 6 - 8 minuten.
Halveer de cherrytomaten. Snijd de citroen in 2 parten per persoon. Pluk de munt- en basilicumblaadjes van de takjes. Snijd de bladpeterselie en munt- en basilicumblaadjes zeer fijn. Meng in een grote kom de kruiden met de tonijn (inclusief de olie). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat tonijn veel eiwitten bevat? Eiwitten helpen niet alleen bij het opbouwen van spiermassa, maar zijn eigenlijk de bouwstoffen voor je hele lichaam. Daarnaast zorgen eiwitten voor een lang verzadigd gevoel.
Hak de olijven en de kappertjes grof. Voeg aan de kom met de tonijn de zwarte balsamicoazijn, couscous, cherrytomaten, gebakken groenten, rucola, olijven en kappertjes toe en meng goed door. Verdeel de salade over diepe borden en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer de citroenparten erbij.