Skip to main content
Cheesy naanpizza met burrata en Italiaanse kaas
Cheesy naanpizza met burrata en Italiaanse kaas

Cheesy naanpizza met burrata en Italiaanse kaas

met aubergine, champignons en basilicumcrème

4.2
(189)

Een avondje uitpakken zonder je spaarpot te breken? Onze klassiekers toverden we om in een speciale editie met luxe twist en vol verrassende smaken.

Tags:
Extra Veggies
•Calorie Smart
•Family
•Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

½ piece

Garlic

½ bulb(s)

Burrata

(Contains: Melk (inclusief lactose))

50 g

Passata

¼ sachet(s)

Italian seasoning

1 piece

Naan

(Contains: Tarwe)

20 g

Arugula

10 milliliters

Basil crème

1 piece

Tomato

25 g

Grated Italian cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

65 g

Mushrooms

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories692 kcal
Energy (kJ)2895 kJ
Fat34.3 g
Saturated Fat13.3 g
Carbohydrate63 g
Sugar12.3 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein28.6 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Tall-Sided Pan
•Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper
•Salad Bowl

Cooking Steps

Groenten snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergine en champignons in dunne plakken. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Aubergine bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bestrooi de aubergineplakken met zout en bak ze 3 - 4 minuten per kant. 

 

Pizza beleggen
3
  • Meng in een kom 50 g passata per persoon met de Italiaanse kruiden en de knoflook.
  • Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en bestrijk elk naanbrood met 2 el van het passatamengsel.
  • Beleg de naanbroden met de aubergineplakken, de champignons en de geraspte Italiaanse kaas (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven. 

Tip: Heb je meer groenten dan op de naanpizza passen? Snijd deze dan klein en voeg ze in de volgende stap toe aan de salade.

Salade maken en serveren
4
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1/4 el extra vierge olijfolie.
  • Voeg de rucola en tomaat toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de burrata over de pizza's en besprenkel met de basilicumcrème. Serveer de naanpizza samen met de salade.

Weetje: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?

This week's must-try HelloFresh recipes