Skip to main content
Bulgurbowl met zoete varkenshaas
Bulgurbowl met zoete varkenshaas

Bulgurbowl met zoete varkenshaas

met geroosterde courgette, spinazie en witte kaas

Wist je dat onze rijst en granen verpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien, kan deze eenvoudig gerecycleerd worden! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

½ sachet(s)

Italian seasoning

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

60 g

Bulgur

1 piece

Pork tenderloin

100 g

Spinach

15 milliliters

Basil crème

25 g

Greek-style cheese

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

¼ tablespoon

Flour

to taste

Extra virgin olive oil

0.1 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories667 kcal
Energy (kJ)2790 kJ
Fat26 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate56 g
Sugar14 g
Dietary Fiber5 g
Protein45 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Deep Plate
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Halveer de courgette in de lengte en snijd in frieten van maximaal 1/2 cm dik. Meng de courgette in een kom met per persoon 1/2 el olijfolie, peper en zout.

Bakken en koken
2

Verspreid de courgette over een bakplaat met bakpapier en bak 15 – 20 minuten in de oven. Kook de bulgur 12 - 15 minuten in de bouillon, giet af en laat uitstomen zonder deksel. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

Tip: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Marinade voorbereiden
3

Meng in een diep bord de bloem met peper en zout. Wentel de varkenshaas door de bloem zodat alle kanten bedekt zijn met een dun laagje bloem. Maak in een kleine kom een saus van per persoon: 1 tl honing, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 el water, peper en zout.

Varkenshaas bakken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de varkenshaas in de pan en bak in 4 minuten rondom bruin. Voeg de saus toe en bak nog 2 - 4 minuten. Roer regelmatig door tot de saus indikt en aan het vlees begint te plakken. Zet het vuur uit en laat rusten tot serveren.

Saus maken
5

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui, knoflook en Italiaanse kruiden toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de bulgur toe en bak 1 minuut. Zet het vuur uit en scheur de spinazie in delen klein boven de pan. Roer door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep de bulgur op de borden. Verdeel de basilicumcrème over de bulgur. Leg de geroosterde courgette en de varkenshaas erbovenop en besprenkel met de saus uit de pan. Verkruimel de witte kaas erover en voeg eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe.

More delicious recipes with similar ingredients

Gepaneerde heekfilet met gebakken krieltjes

Gepaneerde heekfilet met gebakken krieltjes

met ravigotesaus en een frisse salade van courgettelinten en tomaat
Luchtig broodje warme ham met ravigottesaus

Luchtig broodje warme ham met ravigottesaus

met geroosterde aardappeltjes en een salade
Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

met spinazie-preipuree en spekjes
Quiche met spruitjes en romige blauwe kaas

Quiche met spruitjes en romige blauwe kaas

met uienchutney en walnoot
Kip picatta met verse pappardelle en broccolini

Kip picatta met verse pappardelle en broccolini

met kappertjes, citroen en peterselie
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Double protein - Stamppot met dubbele portie kipgehaktballetjes

Double protein - Stamppot met dubbele portie kipgehaktballetjes

met snijbonen, wortel en zoete uienjus
Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

met broccolini, gekleurde wortel en citroenmelissesaus
Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

met komkommer, verse munt en zoet-pittige chilisaus
Pasta met chipolataworstjes

Pasta met chipolataworstjes

in pittige tomatensaus met harissa en basilicum
Kruidenpuree met noordzeegarnalen

Kruidenpuree met noordzeegarnalen

met een zachtgekookt eitje en salade van rucola en tomaat
Double protein - Knolselderij-hutspot met dubbele portie varkensworst

Double protein - Knolselderij-hutspot met dubbele portie varkensworst

met gekaramelliseerde rode ui en verse salie
Runderbavette met sjalotsaus

Runderbavette met sjalotsaus

met sperziebonen en frietjes van wortel en aardappel
Biefstuk met gebakken witte asperges

Biefstuk met gebakken witte asperges

met krieltjes en mosterdroomsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot
Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

met pandanrijst en zoetzure komkommer
Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen
Marokkaanse groentestoof met bulgur

Marokkaanse groentestoof met bulgur

met kikkererwten, amandel en gedroogde abrikoos

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Peppercorn Sauce

Steak with Peppercorn Sauce

with green beans, sundried tomatoes & potato wedges
Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

with pickled cucumber, coriander & peanuts
Creamy Chicken & Fennel Farfalle

Creamy Chicken & Fennel Farfalle

with Parmigiano Reggiano, spinach & chili pepper
Steak Strips with Mango Salsa

Steak Strips with Mango Salsa

over rice with rainbow slaw & Mexican-style spices
Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

with balsamic roasted tomatoes & courgette
Chicken Meatball Bulgur Bowl

Chicken Meatball Bulgur Bowl

with roasted bell pepper sauce, mushrooms & courgette
Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

with serundeng-style topping, Romano beans & chili pepper
Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

with scallions & peanuts
Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

hidden carrot & courgette! | with basil & sunflower seeds
Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

with cucumber salad & gomashio
Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

with lemon mayonnaise, pickled onion & green beans
Hearty Sweet Potato Soup

Hearty Sweet Potato Soup

with crème fraîche, malted grain bread & pumpkin seeds
Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

with potato wedges, spicy mayo & cucumber
Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

over rice with sweet potato, lime & coriander
Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

with pak choi, miso & fresh udon noodles
Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

with rice, broccolini, green beans & scallions
Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

with coriander, tahini & sesame seeds
Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

with boiled egg, beetroot, apple & fresh herbs
Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

with courgette, lemon & mint
BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

over curried pearl barley with Romano pepper & green beans