Skip to main content
Broodpudding uit de oven

Broodpudding uit de oven

Met rozijnen en kaneel

3.1
(2)

Broodpudding is, net als wentelteefjes of vergeten brood, ooit ontstaan als een gerecht om oud brood op te maken. Bij een broodpudding week je het brood in melk en meng je het met ingrediënten als suiker en kaneel. Even bakken in de oven en klaar is jouw pudding

Allergens:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 unit

Ei

(Contains: Ei)

200 milliliters

Slagroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2 teaspoon

Gemalen kaneel

30 g

Rozijnen

(May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 unit

Witte ciabatta

(Contains: Melk (inclusief lactose), Gluten, Soja)

Not included in your delivery

3 tablespoon

Suiker

to taste

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Nutrition Values

Energy (kJ)2853 kJ
Calories682 kcal
Fat45 g
Saturated Fat27.2 g
Carbohydrate53 g
Sugar34.4 g
Dietary Fiber2 g
Protein15 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Oven Dish

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de eieren los in een grote kom en roer er de slagroom, de kaneel, de rozijnen en de suiker door. Snijd de witte ciabatta in plakken.

2

Vet een kleine ovenschaal in met roomboter en leg de plakjes ciabatta er dakpansgewijs in. Gebruik een kleine ovenschaal zodat de ciabatta straks grotendeels onder de room staat. Schenk het roommengsel erover. Zorg dat er geen rozijnen bovenop liggen, die verbranden snel. Bak de broodpudding 18 – 24 minuten in de oven.

3

Schep de broodpudding op de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes