Broodpudding is, net als wentelteefjes of vergeten brood, ooit ontstaan als een gerecht om oud brood op te maken. Bij een broodpudding week je het brood in melk en meng je het met ingrediënten als suiker en kaneel. Even bakken in de oven en klaar is jouw pudding
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
3 unit
Ei
(Contains: Ei)
200 milliliters
Slagroom
(Contains: Melk (inclusief lactose))
2 teaspoon
Gemalen kaneel
30 g
Rozijnen
(May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
1 unit
Witte ciabatta
(Contains: Melk (inclusief lactose), Gluten, Soja)
3 tablespoon
Suiker
to taste
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de eieren los in een grote kom en roer er de slagroom, de kaneel, de rozijnen en de suiker door. Snijd de witte ciabatta in plakken.
Vet een kleine ovenschaal in met roomboter en leg de plakjes ciabatta er dakpansgewijs in. Gebruik een kleine ovenschaal zodat de ciabatta straks grotendeels onder de room staat. Schenk het roommengsel erover. Zorg dat er geen rozijnen bovenop liggen, die verbranden snel. Bak de broodpudding 18 – 24 minuten in de oven.
Schep de broodpudding op de borden.