Skip to main content
Broodje BLT

Broodje BLT

met zoete aardappel- en wortelfrietjes

3.6
(183)

Vandaag maak je een broodje BLT, oftewel Bacon, Lettuce and Tomato: spek, sla en tomaat. Deze klassieker is lekker op elk moment van de dag!

Tags:
Family
Allergens:
Mosterd
•Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Sweet potato & yellow carrot fries

4 slice

Bacon

1 piece

White bread roll

1 piece

Tomato

¼ head

Iceberg lettuce

50 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

¼ sachet(s)

BBQ spice rub

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories932 kcal
Energy (kJ)3898 kJ
Fat66 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate61 g
Sugar12 g
Dietary Fiber6.7 g
Protein19 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Parchment Paper
•Bowl
•Baking Sheet
•Tall-Sided Pan
•Paper Towel
•Salad Bowl
•Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de zoete aardappel- en wortelfrieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Ontbijtspek bakken
2

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Haal de plakjes ontbijtspek los van elkaar en bak ze in 6 - 8 minuten goed krokant. Leg de plakjes ontbijtspek op een vel keukenpapier om uit te lekken. Bak het broodje de laatste 6 - 8 minuten mee met de frieten in de oven.

Salade maken
3

Snijd per persoon drie plakken van de tomaat en snijd de rest in blokjes. Bewaar 2 slabladen per persoon van de krop sla apart en snijd de overige sla fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte wijnazijn en 1 tl mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Meng de tomatenblokjes en fijngesneden sla met de dressing.

Serveren
4

Meng de overige mayonaise in een kleine kom met de BBQ rub naar smaak. Snijd het broodje open en besmeer met de BBQ-mayonaise. Beleg vervolgens met de bladen sla, het ontbijtspek en de tomatenplakjes. Verdeel de frieten over de borden en leg op elk bord een broodje BLT. Serveer de salade en overige BBQ-mayonaise erbij.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker, maar minder calorierijk!

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes