Skip to main content
Broccolisoep met citroentijm en walnoot
Broccolisoep met citroentijm en walnoot

Broccolisoep met citroentijm en walnoot

met een gegratineerde baguette met parmigiano reggiano

3.8
(517)

Waar of niet waar? Walnoten lijken niet alleen op hersenen, ze zijn er ook nog eens goed voor. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Tags:
Veggie
Allergens:
Rogge
Tarwe
Gerst

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

160 g

Broccoli

100 g

Potatoes

5 g

Fresh lemon thyme

(May be present: Selderij)

½ piece

Pumpernickel demi-baguette

(Contains: Rogge, Tarwe, Gerst May be present: Soja, Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))

25 g

Grated Parmigiano Reggiano

20 g

Chopped walnuts

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

¾ piece

Low sodium vegetable stock cube

450 milliliters

Water

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories639 kcal
Energy (kJ)2675 kJ
Fat33 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate53 g
Sugar8 g
Dietary Fiber11.9 g
Protein27 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Soup pan with lid
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 450 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en voeg daar 3/4 bouillonblokje aan toe. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd in kleine stukken. Ris de blaadjes van de citroentijm.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/2 bouillonblokje per persoon.

Soep koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de aardappelen toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan de broccoli en het grootste gedeelte van de citroentijm toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg als laatst de groentebouillon toe. Kook de groenten, afgedekt, 8 - 12 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn.

Tip: Deze maaltijd bevat 200 gram broccoli per portie. Wist je dat deze hoeveelheid broccoli meer dan 100% van de ADH vitamine C bevat?

Baguette gratineren
3

Halveer de demi-baguette in de lengte en leg op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de parmigiano reggiano over de baguette. Gratineer de baguette 6 - 8 minuten in de oven.

Walnoten roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Besprenkel de demi-baguette naar smaak met honing en garneer met de helft van de walnootstukjes. Verdeel de soep over soepkommen of diepe borden. Garneer de soep met de overige citroentijm en walnootstukjes. Serveer met de gegratineerde demi-baguette.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes