Waar of niet waar? Walnoten lijken niet alleen op hersenen, ze zijn er ook nog eens goed voor. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
160 g
Broccoli
100 g
Potatoes
5 g
Fresh lemon thyme
(May be present: Selderij)
½ piece
Pumpernickel demi-baguette
(Contains: Rogge, Tarwe, Gerst May be present: Soja, Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))
25 g
Grated Parmigiano Reggiano
20 g
Chopped walnuts
½ tablespoon
Olive oil
¾ piece
Low sodium vegetable stock cube
450 milliliters
Water
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 450 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en voeg daar 3/4 bouillonblokje aan toe. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd in kleine stukken. Ris de blaadjes van de citroentijm.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/2 bouillonblokje per persoon.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de aardappelen toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan de broccoli en het grootste gedeelte van de citroentijm toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg als laatst de groentebouillon toe. Kook de groenten, afgedekt, 8 - 12 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn.
Tip: Deze maaltijd bevat 200 gram broccoli per portie. Wist je dat deze hoeveelheid broccoli meer dan 100% van de ADH vitamine C bevat?
Halveer de demi-baguette in de lengte en leg op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de parmigiano reggiano over de baguette. Gratineer de baguette 6 - 8 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Besprenkel de demi-baguette naar smaak met honing en garneer met de helft van de walnootstukjes. Verdeel de soep over soepkommen of diepe borden. Garneer de soep met de overige citroentijm en walnootstukjes. Serveer met de gegratineerde demi-baguette.