Skip to main content
Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en zelfgemaakte muhammara

Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en zelfgemaakte muhammara

met bulgur en naanbrood

4.4
(2,3K)

Het eerste wat opvalt wat betreft groenten in dit recept is natuurlijk de aubergine op je bord. Maar ook de pittige muhammara zit vol veggies en draagt flink bij tot je dagelijkse groente-inname.

Tags:
Veggie
Allergens:
Tarwe
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

1 piece

Romano pepper

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

½ piece

Garlic

½ piece

Naan

(Contains: Tarwe)

75 g

Bulgur

(Contains: Tarwe May be present: Soja)

0.15 piece

Red chili pepper

¼ piece

Lemon

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present: Selderij)

10 g

Chopped walnuts

(Contains: Walnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

⅓ sachet(s)

Ground cumin

40 g

Yazzara

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 teaspoon

Brown sugar

2 tablespoon

Olive oil

⅓ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3496 kJ
Calories836 kcal
Fat39 g
Saturated Fat5.5 g
Carbohydrate94.1 g
Sugar18.5 g
Dietary Fiber17.9 g
Protein19 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Pan with Lid
Grater
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergine in de lengte. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg de aubergine op de schil in de pan en bak 2 minuten. Verlaag het vuur, draai de aubergine om en bak nog 5 minuten. Snijd de rode puntpaprika in dunne repen.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Roosteren
2

Meng in een kleine kom per persoon: 1 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie. Haal de aubergine uit de pan, leg op de schil op een bakplaat met bakpapier en smeer in met de kruidenolie. Leg ook de puntpaprika en 1/2 knoflookteen per persoon op de bakplaat. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten 12 - 15 minuten in de oven. Bak het naanbrood de laatste 2 - 3 minuten mee.

Bulgur koken
3

Breng 175 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel 1/3 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Voeg de bulgur toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig.

Smaakmakers snijden
4

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd 1/8 rode peper per persoon fijn. Was de citroen grondig. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in partjes. Snijd de bladpeterselie grof. Haal, wanneer de aubergine gaar is, de paprika en knoflook van de bakplaat. Zet de oven uit, maar houd de aubergine en het naanbrood warm in de oven. Knijp de knoflook uit het velletje. 

Muhammara maken
5

Voeg aan een hoge kom de walnootstukjes, knoflook, rode peper, de helft van de paprika en per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl komijn, 1 tl bruine suiker en 1/2 tl Midden-Oosterse kruiden toe. Mix met een staafmixer tot een dikke egale pasta. Pers er 1 citroenpartje per persoon boven uit en voeg peper en zout naar smaak toe. Meng goed.

Serveren
6

Meng de overige paprika, de bladpeterselie en 1 tl citroenrasp per persoon door de bulgur. Verdeel de bulgur over diepe borden of kommen en leg de  aubergine erbovenop. Serveer de muhammara en yazzara ernaast. Garneer met de overige citroenpartjes en het naanbrood.

This week's must-try HelloFresh recipes