Skip to main content
Bulgur-linzensalade met geitenkaas

Bulgur-linzensalade met geitenkaas

romig en fris met avocado en citroen

4.3
(904)

In deze bulgur-linzensalade combineer je de zachte smaak van avocado met de unieke smaak van geitenkaas. Little gem is een stevige slasoort, de bladeren kunnen goed tegen de warmte van de bulgur en linzen, en slinken niet. De geroosterde amandelen zorgen voor een lekkere bite.

Allergens:
Gluten
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

30 g

Groene linzen

45 g

Bulgur

(Contains: Gluten May be present: Soja)

½ unit

Rode ui

10 g

Amandelschaafsel

(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

¼ unit

Avocado

60 unit

Rode cherrytomaten

1 unit

Little gem

¼ unit

Citroen

40 g

Verse geitenkaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¼ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

450 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Suiker

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2847 kJ
Calories681 kcal
Fat34 g
Saturated Fat10.7 g
Carbohydrate60 g
Sugar13.7 g
Dietary Fiber17 g
Protein25 g
Salt5.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Linzen en bulgur koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Weeg 30 gram linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 – 30 minuten in de bouillon gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur toe. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Ui karamelliseren
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de ui goudbruin in 6 – 8 minuten. Voeg de laatste 2 – 3 minuten de 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en suiker toe. Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de amandelen tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Avocado snijden
3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil, en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Salade maken
4

Halveer de cherrytomaten, snijd de little gem fijn en voeg toe aan een saladekom. Snijd de citroen in parten.

Op smaak brengen
5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de geitenkaas toe aan de saladekom. Meng er de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en de geschaafde amandelen erover en garneer met de overige geitenkaas, citroenparten en de avocado.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes