In deze bulgur-linzensalade combineer je de zachte smaak van avocado met de unieke smaak van geitenkaas. Little gem is een stevige slasoort, de bladeren kunnen goed tegen de warmte van de bulgur en linzen, en slinken niet. De geroosterde amandelen zorgen voor een lekkere bite.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
30 g
Groene linzen
45 g
Bulgur
(Contains: Gluten May be present: Soja)
½ unit
Rode ui
10 g
Amandelschaafsel
(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
¼ unit
Avocado
60 unit
Rode cherrytomaten
1 unit
Little gem
¼ unit
Citroen
40 g
Verse geitenkaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
¼ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
450 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
½ tablespoon
Suiker
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Weeg 30 gram linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 – 30 minuten in de bouillon gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur toe. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de ui goudbruin in 6 – 8 minuten. Voeg de laatste 2 – 3 minuten de 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en suiker toe. Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de amandelen tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil, en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Halveer de cherrytomaten, snijd de little gem fijn en voeg toe aan een saladekom. Snijd de citroen in parten.
Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de geitenkaas toe aan de saladekom. Meng er de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en de geschaafde amandelen erover en garneer met de overige geitenkaas, citroenparten en de avocado.