Skip to main content
Kipfilethaasjes met bulgur en courgette
Kipfilethaasjes met bulgur en courgette

Kipfilethaasjes met bulgur en courgette

Met salade van babyspinazie en radicchio

4.1
(639)

Bulgur is een veelzijdig graanproduct met een stevige korrel die vaak van harde tarwe wordt gemaakt. De tarwekorrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken. De malse kipfilethaasjes die je erbij bakt zijn gemarineerd in tuinkruiden, die goed combineren met de notige smaak van de bulgur.

Allergens:
Gluten
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

70 g

Bulgur

(Contains: Gluten May be present: Soja)

½ unit

Sjalot

½ unit

Courgette

1 unit

Pruimtomaat

110 g

Kipfilethaasjes met tuinkruidenmarinade

(Contains: Selderij)

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

40 g

Babyspinazie en radicchio

Not included in your delivery

150 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ teaspoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories582 kcal
Fat21 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate67 g
Sugar11.7 g
Dietary Fiber16 g
Protein35 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Wok
Salad Bowl

Cooking Steps

Bulgur
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur (zie tip). Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in 8 – 10 minuten droog. Voeg eventueel extra water toe wanneer de bulgur te snel droog wordt. Roer daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de courgette in blokjes en snijd de tomaat klein.

Bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilethaasjes in 8 – 10 minuten rondom goudbruin. Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de courgette en de komijn toe en roerbak 6 – 8 minuten.

Salade maken
4

Scheur ondertussen de babyspinazie & radicchio klein boven een saladekom. Maak een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie en meng de dressing met de sla. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng vervolgens de bulgur en tomaat met de courgette in de wok of hapjespan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden en besprenkel de bulgur met het bakvet van de kip. Serveer met de kipfilethaasjes en de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes