Skip to main content
Brandt & Levie varkensworst met kruidige bulgur en peterselie-muntdressing
Brandt & Levie varkensworst met kruidige bulgur en peterselie-muntdressing

Brandt & Levie varkensworst met kruidige bulgur en peterselie-muntdressing

De jongens van Brandt & Levie hebben de varkensworst dit keer smaakvol gekruid met knoflook en marjoraan. Marjoraan is een kruid dat veel wordt gebruikt in de Spaanse en Italiaanse keuken en heeft een licht bittere smaak. Je eet de worst met een kruidige bulgur van kaneel, korianderzaad en een heerlijk frisse dressing van munt en krulpeterselie.

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Brandt & Levie varkensworst

85 g

Bulgur

(Contains: Gluten May be present: Soja)

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Aubergine

125 g

Rode cherrytomaten

4 sprig

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

6 leaves

Verse munt

(May be present: Selderij)

1 teaspoon

Gemalen korianderzaad

¼ teaspoon

Gemalen kaneel

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories743 kcal
Energy (kJ)3108.7 kJ
Fat39 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate74 g
Dietary Fiber20 g
Protein30 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Aluminum Foil
Casserole with Lid
Wok with Lid
Immersion blender

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 70 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur.

Bewaar de worstjes ingepakt in aluminiumfolie.
2

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de varkensworst, afgedekt, 8 - 10 minuten rondom. Haal daarna uit de pan en houd, ingepakt in aluminiumfolie, warm in de oven. Bewaar de pan met het bakvet van de worst voor stap 5.

3

Voeg ondertussen de bulgur toe aan de pan met deksel met bouillon en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten op laag vuur droog. Schep tussendoor een keer om en voeg eventeel extra water toe als het te droog wordt. Roer daarna de bulgur los en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de aubergine.
4

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm en snijd de cherrytomaten doormidden. Snijd de krulpeterselie en munt fijn.

5
  1. Zet de wok of hapjespan terug op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en aubergine, afgedekt, in 8 minuten op middelhoog vuur in het bakvet van de varkensworst. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel de overige olijfolie toe als het te droog wordt. Voeg in de laatste minuut het korianderzaad en de kaneel toe.
Pureer met de staafmixer tot een grove dressing.
6

Meng ondertussen in een hoge kom de munt, het grootste deel van de krulpeterselie, de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en 1 tl water per persoon. Breng op smaak met peper en zout en pureer met een staafmixer tot een grove dressing.

Garneer met de overige krulpeterselie.
7

Voeg de bulgur en cherrytomaten toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut. Schep de peterselie-muntdressing erdoor en verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de varkensworst en garneer met de overige krulpeterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes
Varkenshaaspuntjes in bulgogisaus

Varkenshaaspuntjes in bulgogisaus

met bulgur en bosui
Foccacia met gehaktballetjes en mozzarella

Foccacia met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten
Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

De kippendij is gekonfijt in onder meer rozemarijn, tijm en knoflook
Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Lekker zoet met appel en rozijnen
Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst op een bedje van little gem
Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Een Italiaans gerecht met gebakken champignons
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven

Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven

met basilicum en cherrytometen
Sinaasappel-amandelcake

Sinaasappel-amandelcake

Met een vleugje kaneel voor het ultieme herfstgevoel
Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

De runderrolletjes vul je zelf met olijventapenade
Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Met rijst en paksoi
Gekruide varkenshaasreepjes in sinaasappelsaus

Gekruide varkenshaasreepjes in sinaasappelsaus

Met roerbakgroenten en rijst
Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Met geroosterde ciabatta, kruidenroomkaas en pijnboompitten
Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Met geroosterde broccoli, cashewnoten en spiegelei
Geroosterde feta met honing en bataat

Geroosterde feta met honing en bataat

Met groene linzen, cherrytomaten en gemengde sla
Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Met een spiegelei en geroosterde pinda's
Wraps met peen en gekruid kipgehakt

Wraps met peen en gekruid kipgehakt

Met yoghurt-komkommersaus
Fettuccine met garnalen en courgette

Fettuccine met garnalen en courgette

Met crème fraîche, tomaat en rozemarijn
Groene paprika gevuld met tomatenrijst

Groene paprika gevuld met tomatenrijst

De paprika’s bak je in de oven en garneer je met Griekse feta

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

with basil mayonnaise, cherry tomatoes & bell pepper
Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

with crispy tortilla ribbons & cream cheese
Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

hidden courgette & spinach! | with Parmigiano Reggiano & pistachios
Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

with potato wedges & green beans
Hot Smoked Salmon Poké Bowl

Hot Smoked Salmon Poké Bowl

with avocado-mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

with rainbow salad & Thai basil
Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

with zhoug, corn & lime mayonnaise
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

with stir-fried pak choi, carrot & Romano pepper
Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

over cauliflower purée with arugula salad
Pasta Salad with Chicken & Avocado

Pasta Salad with Chicken & Avocado

with Greek-style cheese & honey-mustard dressing
Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

with roasted Romano pepper, fresh herbs & tomato salad
Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

on brioche with truffle mayo & cherry tomato salad
Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

with panko topping & homemade cheese sauce
'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

Mexican-style poached eggs in tomato sauce
Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

with courgette, bell pepper & cashews
Tomato Risotto with Shrimp

Tomato Risotto with Shrimp

with arugula salad, basil & lemon
Creamy Courgette Lasagne

Creamy Courgette Lasagne

with fresh pasta sheets & spinach
Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

with sundried tomatoes, fresh basil, arugula & lamb's lettuce