Skip to main content
Roodbaarsfilet met bulgur en yoghurtdressing
Roodbaarsfilet met bulgur en yoghurtdressing

Roodbaarsfilet met bulgur en yoghurtdressing

Met spinazie, rode cherrytomaten en munt

3.9
(413)

Vandaag maak je een kruidige bulgur waarbij je een mooi stukje roodbaarsfilet serveert. De roodbaars is een smaakvolle, stevige vis. Hij eet voornamelijke garnalen en haring waardoor zijn smaak daar ook wat van weg heeft. Je geeft het gerecht veel frisheid door de yoghurtsaus, waar ook munt in zit.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd
Vis

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

125 g

Rode cherrytomaten

100 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

85 g

Bulgur

(Contains: Gluten May be present: Soja)

3 leaves

Verse munt

(May be present: Selderij)

2 tablespoon

Magere yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ teaspoon

Kerriepoeder

(Contains: Selderij, Mosterd)

120 g

Roodbaarsfilet met huid

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

¾ tablespoon

Olijfolie

¼ teaspoon

Sambal

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2393 kJ
Calories572 kcal
Fat15 g
Saturated Fat2.8 g
Carbohydrate75 g
Sugar3.8 g
Dietary Fiber21 g
Protein38 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon voor de bulgur. Snipper ondertussen de ui en halveer de rode cherrytomaten. Scheur de spinazie in kleinere stukken.

Bulgur koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui met de sambal 2 minuten op middellaag vuur. Voeg vervolgens de bulgur, bouillon en de helft van de cherrytomaten toe en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met de peper en zout.

Yoghurtsaus maken
3

Snijd ondertussen de munt in dunne reepjes. Meng in een kom de yoghurt, het kerriepoeder en de helft van de munt. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Mengen
4

Meng de spinazie en de overige cherrytomaten door de bulgur. Dep de roodbaarsfilet droog met keukenpapier.

Vis bakken
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de roodbaarsfilet 2 – 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur, keer de roodbaarsfilet om en bak nog 1 – 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden, serveer met de roodbaarsfilet en schenk de yoghurtsaus erover. Garneer met de overige munt.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes