Vandaag maak je een kruidige bulgur waarbij je een mooi stukje roodbaarsfilet serveert. De roodbaars is een smaakvolle, stevige vis. Hij eet voornamelijke garnalen en haring waardoor zijn smaak daar ook wat van weg heeft. Je geeft het gerecht veel frisheid door de yoghurtsaus, waar ook munt in zit.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
125 g
Rode cherrytomaten
100 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
85 g
Bulgur
(Contains: Gluten May be present: Soja)
3 leaves
Verse munt
(May be present: Selderij)
2 tablespoon
Magere yoghurt
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ teaspoon
Kerriepoeder
(Contains: Selderij, Mosterd)
120 g
Roodbaarsfilet met huid
(Contains: Vis)
175 milliliters
Groentebouillon
¾ tablespoon
Olijfolie
¼ teaspoon
Sambal
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon voor de bulgur. Snipper ondertussen de ui en halveer de rode cherrytomaten. Scheur de spinazie in kleinere stukken.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui met de sambal 2 minuten op middellaag vuur. Voeg vervolgens de bulgur, bouillon en de helft van de cherrytomaten toe en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met de peper en zout.
Snijd ondertussen de munt in dunne reepjes. Meng in een kom de yoghurt, het kerriepoeder en de helft van de munt. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Meng de spinazie en de overige cherrytomaten door de bulgur. Dep de roodbaarsfilet droog met keukenpapier.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de roodbaarsfilet 2 – 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur, keer de roodbaarsfilet om en bak nog 1 – 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bulgur over de borden, serveer met de roodbaarsfilet en schenk de yoghurtsaus erover. Garneer met de overige munt.