Skip to main content
Brandt & Levie-varkensworst met kruidige bulgur
Brandt & Levie-varkensworst met kruidige bulgur

Brandt & Levie-varkensworst met kruidige bulgur

4.0
(239)

De jongens van Brandt & Levie hebben de varkensworst dit keer smaakvol gekruid met knoflook en marjoraan. Marjoraan is een kruid dat veel wordt gebruikt in de Spaanse en Italiaanse keuken en heeft een lichte, bittere smaak.

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Brandt & Levie varkensworst met marjoraan en knoflook

85 g

Bulgur

(Contains: Gluten May be present: Soja)

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Aubergine

65 g

Rode cherrytomaten

2 sprig

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

5 leaves

Verse munt

(May be present: Selderij)

1 teaspoon

Gemalen korianderzaad

¼ teaspoon

Gemalen kaneel

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

½ tablespoon

Olijfolie

Nutrition Values

Energy (kJ)3322 kJ
Calories794 kcal
Fat42 g
Saturated Fat10.2 g
Carbohydrate78 g
Sugar8.7 g
Dietary Fiber30 g
Protein22 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Aluminum Foil
Casserole with Lid
Wok with Lid
Large Bowl
Immersion blender

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 70 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de varkensworst, afgedekt, 8 - 10 minuten rondom. Haal daarna uit de pan en houd, ingepakt in aluminiumfolie, warm in de oven. Bewaar de pan met het bakvet van de worst voor stap 5.

3

Voeg ondertussen de bulgur toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten op laag vuur droog. Schep tussendoor een keer om en voeg eventeel extra water toe als het te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen.

4

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm en halveer de cherrytomaten. Snijd de krulpeterselie en munt fijn.

5

Zet de wok of hapjespan terug op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en aubergine, afgedekt, in 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg in de laatste minuut het korianderzaad en de kaneel toe en breng op smaak met peper & zout.

6

Meng ondertussen in een hoge kom de munt, het grootste deel van de krulpeterselie, de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en 1 tl water per persoon. Breng op smaak met peper en zout en pureer met een staafmixer tot een grove dressing.

7

Voeg de bulgur en cherrytomaten toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut. Schep de peterselie-muntdressing erdoor en verdeel over de borden. Serveer met de varkensworst en garneer met de overige krulpeterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes