Skip to main content
Andijviestamppot met spekjes

Andijviestamppot met spekjes

met kalfsjus en walnootstukjes

3.5
(399)

Andijvie over? Deze groente is veelzijdiger dan je denkt - gebruik het restje in een Oosterse noedelsoep, in de wok of als alternatief voor spinazie in een omelet.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Walnoten
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy
Serving amount

150 g

Chopped escarole

(May be present: Selderij)

250 g

Potatoes

50 g

Bacon lardons

½ piece

Shallot

10 g

Chopped walnuts

(Contains: Walnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

½ piece

Yellow carrot

30 g

Veal jus

(Contains: Selderij)

Not included in your delivery

2 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

[Plant-based] butter

¼ tablespoon

Mustard

1

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Energy (kJ)3010 kJ
Calories719 kcal
Fat45.9 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate53.3 g
Sugar8.8 g
Dietary Fiber14.4 g
Protein21.2 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Snijd de wortel in stukken van 2 cm. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappelen en wortel in 15 minuten gaar. 
  • Kook de andijvie in de laatste minuut mee met de wortel en aardappelen. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat andijvie weinig calorieën bevat, maar wel rijk is aan vitaminen en mineralen zoals foliumzuur, kalium en vitamine K? Vitamine K zit in veel groene bladgroenten en zorgt onder andere voor sterke botten.

Spekreepjes bakken
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 4 - 5 minuten knapperig.
  • Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen. 
  • Hak de verse kruiden grof.
Jus maken
3
  • Voeg 2 el roomboter per persoon toe aan de pan met spekjes.
  • Voeg de sjalot toe en fruit 2 - 3 minuten.
  • Voeg de kalfsjus, 2 el kookvocht van de aardappelen en roomboter
    naar smaak toe en laat 4 - 5 minuten inkoken.
  • Breng de jus op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Stamp de aardappelen, andijvie en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken.
  • Roer de mosterd en de helft van de verse kruiden door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de stamppot over de borden. Verdeel de jus over de stamppot. Garneer met de walnootstukjes en de overige verse kruiden.

This week's must-try HelloFresh recipes