Vlees en vis in één gerecht? Ja, dat kan heel goed en wordt ook wel surf 'n' turf genoemd. Maar dat is niet het enige opvallende aan dit gerecht. Wat dacht je van de zwarte tagliatelle? Deze is gemaakt met inktvisinkt en komt van pastafabriek Al Dente – zorg ook dat hij al dente is!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
1 unit
Vleestomaat
1 unit
Peterselie-knoflookvarkensworst
½ pack
Gepelde tomaten
½ unit
Citroen
2.5 g
Verse krulpeterselie
(May be present: Selderij)
125 g
Zwarte tagliatelle
(Contains: Schaaldieren, Vis)
130 g
Grote garnalen
(Contains: Schaaldieren)
1 tablespoon
Olijfolie
¼ teaspoon
Suiker
to taste
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de vleestomaat in blokjes. Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel.
Verhit de helft van de olijfolie in een grote hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de rode peper en de helft van de knoflook toe en bak 3 – 4 minuten. Voeg het vlees van de varkensworst toe en rul los in 3 – 4 minuten. Voeg daarna de blokjes vleestomaat, de gepelde tomaten, de suiker, 1/4 tl zout per persoon en 75 ml water per persoon toe. Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken.
Rasp ondertussen de schil van de citroen en snijd de citroen in parten. Snijd de krulpeterselie fijn.
Breng, als de saus nog 10 minuten moet koken, een pan met water aan de kook voor de zwarte tagliatelle. Kook de tagliatelle in 4 minuten gaar. Giet daarna af.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de overige knoflook, 1/2 tl citroenrasp per persoon en de garnalen toe. Bak 2 – 4 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg het sap van 1 citroenpartje per persoon toe aan de tomatensaus en breng op smaak met flink wat peper en zout. Roer de zwarte tagliatelle door de tomatensaus en verdeel over de borden. Leg de grote garnalen erop en garneer met krulpeterselie. Serveer met de overige citroenparten.