Deze week zit er iets speciaals in de Fruitbox: walnoten. En die zijn net als fruit gezond! De walnoten zitten vol antioxidanten, die bijdragen aan een goede stofwisseling, werking van je darmen en sterke bloedvaten. Ook leuk: je kunt ook kleine walnootkoekjes bakken en die beleggen met één soort fruit.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
50 g
Walnoten
(Contains: Noten May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)
1 unit
Groene kiwi
1 unit
Peer
50 g
Pitloze blauwe druiven
1 unit
Ei
(Contains: Ei)
50 g
Boter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
50 g
Suiker
40 g
Bloem
unit
Jam
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd of hak de walnoten fijn. Smelt de roomboter in een steelpan en voeg al roerend de suiker toe. Haal de pan van het vuur en roer één voor één de eieren er door. Voeg de walnoten en de bloem toe en roer tot een glad beslag.
Giet het beslag in een bakvorm met bakpapier. Bak de walnootkoek 25 minuten in de oven, of totdat deze goudbruin is.
Schil ondertussen de kiwi en snijd in dunne plakken. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakken. Halveer de druiven.
Haal de koek uit de oven en besmeer met de jam. Laat afkoelen en beleg tenslotte met het fruit.