Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zitten in de buitenste de meeste voedingsstoffen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
1 piece
Tomato
½ piece
Bell pepper
2 piece
Chicken sausage
100 g
Passata
25 g
Pesto rosso
(Contains: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten May be present: Pinda's, Noten)
50 milliliters
Cooking cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
90 g
Wholewheat spaghetti
(Contains: Tarwe May be present: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)
1 teaspoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de paprika in blokjes.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipworstjes in 4 - 6 minuten rondom bruin. Haal de kipworstjes uit de pan en bewaar apart. Zet de hapjespan terug op het vuur en verhit 1/2 el olijfolie per persoon. Bak de paprika 2 - 3 minuten. Voeg daarna de knoflook, ui en tomaat toe. Roerbak 1 - 2 minuten.
Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, maar bewaar minstens 25 ml kookvocht per persoon. Laat zonder deksel uitstomen.
Blus de ui, knoflook, paprika en tomaat af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Verlaag het vuur en voeg de passata toe. Laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de kipworstjes in stukjes van 1 cm. Voeg de kookroom, de kipworst en 25 ml kookvocht per persoon toe aan de saus en roer goed door (zie Tip). Laat 2 - 3 minuten zachtjes inkoken en voeg de spaghetti en de rode pesto toe. Schep goed om en voeg eventueel wat extra kookvocht toe als het te droog is.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Voeg dan minder kookroom en/of rode pesto toe. Vervang de room door melk of bouillon en gebruik wat je overhoudt voor een soep. De rode pesto is ook lekker op een boterham met kaas en tomaat.
Verdeel de spaghetti met saus over diepe borden.