Skip to main content
Volkoren spaghetti met gekruide kipworst en pesto-roomsaus
Volkoren spaghetti met gekruide kipworst en pesto-roomsaus

Volkoren spaghetti met gekruide kipworst en pesto-roomsaus

met gebakken prei en paprika

4.0
(251)

In dit gerecht gebruik je volkoren spaghetti. Samen met de pesto-roomsaus levert dit een smaakvolle en vullende maaltijd op!

Tags:
Family
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Chicken sausage

½ piece

Red onion

½ piece

Red bell pepper

½ piece

Leek

100 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

90 g

Wholewheat spaghetti

30 g

Green pesto

Not included in your delivery

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

0.1 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories981 kcal
Energy (kJ)4106 kJ
Fat59 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate72 g
Sugar14 g
Dietary Fiber11.5 g
Protein37 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Casserole
•Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de ui in halve ringen.

Groenten bakken
2

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een kopje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/4 el roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de paprika, prei en ui 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Groenten eten heeft veel voordelen, waaronder het verlagen van het risico op chronische ziekten. Minder dan 4 op de 10 Belgen en Nederlanders eet dagelijks 200 gram groenten. Dit recept bevat 200 gram prei, waardoor je al 4/5 van de ADH binnenkrijgt.

Worstjes bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten, of tot de worst gaar is. Keer regelmatig om. Voeg de room en pesto toe aan de pan met groenten en meng goed door elkaar. Laat nog 2 minuten zachtjes koken.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de room door een gelijke hoeveelheid melk of bouillon. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep.

Serveren
4

Snijd de worstjes in plakken. Meng de pasta door de pesto-roomsaus en voeg 2 el kookvocht per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de borden. Garneer de pasta met plakjes kipworst.

This week's must-try HelloFresh recipes