Skip to main content
Veggie + Protein - Rijstbowl met varkensworstjes als extra
Veggie + Protein - Rijstbowl met varkensworstjes als extra

Veggie + Protein - Rijstbowl met varkensworstjes als extra

met avocado, een gebakken ei en gemarineerde tomaten

4.2
(74)

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan verpak je ze samen in een papieren zak.

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

White long grain rice

1 pack

Black beans

140 g

Corn

1 piece

Onion

½ sachet(s)

Mexican-style spices

5 g

Fresh coriander

(May be present: Selderij)

½ piece

Lime

½ piece

Avocado

25 g

Organic sour cream

0.99 teaspoon

Ground paprika

1 piece

Tomato

1 piece

Garlic

2 piece

Pork sausage with sea salt & black pepper

(May be present: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

1 piece

Egg

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

1.5 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories864 kcal
Energy (kJ)3613 kJ
Fat64.3 g
Saturated Fat12.1 g
Carbohydrate31.4 g
Sugar9.1 g
Dietary Fiber19.1 g
Protein32.2 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Colander
Casserole
Small Bowl
Bowl
Tall-Sided Pan
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Bakken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Laat de zwarte bonen en de mais uitlekken in een vergiet en spoel af. Snipper de sjalot.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan en bak de sjalot en Mexicaanse kruiden 1 minuut.
  • Voeg de mais en bonen toe aan de kruiden en bak 6 - 8 minuten mee. Schep regelmatig om.
Snijden
2
  • Snijd de koriander fijn en snijd de limoen in parten.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Meng in een kleine kom de zure room met de helft van het paprikapoeder. Voeg peper en zout toe naar smaak. Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Worstjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
  • Meng de tomaat, de knoflook en het overige paprikapoeder in een kom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.

Serveren
4
  • Bak de rijst en de helft van de koriander 1 - 2 minuten mee met de bonen en de mais. Voeg wat extra vierge olijfolie toe naar smaak.
  • Verdeel het rijstmengsel over de borden. Serveer met het spiegelei, de avocado, de gemarineerde tomaat en de varkensworstjes.
  • Garneer met de overige koriander, de zure-roomdressing en de partjes limoen.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 50% van de ADH vezels bevat? Dat komt voornamelijk door de zwarte bonen, die naast veel vezels ook rijk zijn aan ijzer, magnesium en belangrijke B-vitaminen.

This week's must-try HelloFresh recipes