Skip to main content
Veggie + protein: Rijstbowl met biefstukpuntjes als extra
Veggie + protein: Rijstbowl met biefstukpuntjes als extra

Veggie + protein: Rijstbowl met biefstukpuntjes als extra

met zwarte bonen, avocado en een gebakken ei

4.5
(114)

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan stop je ze samen in een afgesloten papieren zak.

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

White long grain rice

1 pack

Black beans

140 g

Corn

½ piece

Shallot

1 sachet(s)

Mexican-style spices

120 g

Steak tips

5 g

Fresh coriander

(May be present: Selderij)

½ piece

Lime

½ piece

Avocado

25 g

Organic sour cream

0.99 teaspoon

Ground paprika

1 piece

Tomato

1 piece

Garlic

1 piece

Egg

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1.5 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories630 kcal
Energy (kJ)2634 kJ
Fat45.6 g
Saturated Fat5.8 g
Carbohydrate31.7 g
Sugar11.2 g
Dietary Fiber19.3 g
Protein14.8 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Colander
Casserole
Bowl
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Bakken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Laat de zwarte bonen en de mais uitlekken in een vergiet en spoel af. Snipper de sjalot.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan en bak de sjalot en de helft van de Mexicaanse kruiden 1 minuut.
  • Voeg de mais en bonen toe aan de kruiden en bak 6 - 8 minuten mee. Schep regelmatig om.
Snijden
2
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 zakje Mexicaanse kruiden en 1/2 el zonnebloemolie. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade.
  • Snijd de koriander fijn en snijd de limoen in parten.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil en snijd in plakken.
  • Meng in een kleine kom de zure room met de helft van het paprikapoeder. Voeg peper en zout toe naar smaak. Zet tot gebruik in de koelkast.
Tomaat marineren
3
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn.
  • Meng de tomaat, knoflook en het overige paprikapoeder in een tweede kom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.
  • Verhit ondertussen een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de biefstukpuntjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.
Serveren
4
  • Bak de rijst en de helft van de koriander 1 - 2 minuten mee met de bonen en de mais. Voeg wat extra vierge olijfolie toe naar smaak.
  • Verdeel het rijstmengsel over de borden. Serveer met het spiegelei, de avocado en de gemarineerde tomaat. Leg de biefstukpuntjes erop.
  • Garneer met de overige koriander, de zure-roomdressing en de partjes limoen.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 50% van de ADH vezels bevat? Dat komt voornamelijk door de zwarte bonen, die naast veel vezels ook rijk zijn aan ijzer, magnesium en belangrijke B-vitaminen.

This week's must-try HelloFresh recipes