Skip to main content
Vegetarische lasagne met courgette en spinazie
Vegetarische lasagne met courgette en spinazie

Vegetarische lasagne met courgette en spinazie

met zelfgemaakte roomsaus

4.4
(357)

Voor nog meer smaak kun je deze lasagne ook een dag van tevoren maken - zo wordt de saus minder vloeibaar en trekken alle smaken er nog beter in.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total55 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Courgette

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

2.5 g

Verse oregano

100 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

100 milliliters

Kookroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

100 g

Verse lasagnebladen

(Contains: Gluten, Ei)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 tablespoon

Bloem

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories1003 kcal
Energy (kJ)4197 kJ
Fat60 g
Saturated Fat32 g
Carbohydrate81 g
Sugar17 g
Dietary Fiber4 g
Protein31 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Wok or sautépan
Whisk
Oven Dish

Cooking Steps

Courgette snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van maximaal een 1/2 cm dik.

Bakken en voorbereiden
2

Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 10 minuten in de oven. Snipper ondertussen de ui fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd ze fijn.

Roux maken
3

Smelt 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met peper.

Saus afmaken
4

Voeg de oregano en spinazie toe aan de saus en laat al roerende slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ deel van de Italiaanse kaas en peper en zout toe. Vet de ovenschaal in met roomboter of olijfolie. Snijd de lasagnebladen op de maat van jouw ovenschaal.

Lasagne maken
5

Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen en bedek deze weer met een laagje saus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus over voor de bovenkant. Je hebt niet veel saus per laag nodig, omdat de lasagnebladen vers zijn.

Bakken en serveren
6

Dek de lasagne af met een laagje saus en bestrooi met de overige Italiaanse kaas. Bak de lasagne 25 - 35 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes