.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2.5 g
Verse tijm
(May be present: Selderij)
25 g
Pistachenoten
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
1 unit
Knoflookteen
1 unit
Varkenshaas
150 g
Knolselderij
(Contains: Selderij)
150 g
Kruimige aardappelen
â…“ unit
Appel
1 unit
Witlof
15 g
Mascarpone
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
2 teaspoon
Suiker
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de pistachenoten en de knoflook heel fijn en meng op een bord met de helft van de tijm, peper en zout (zie TIP). Rol de varkenshaas door het pistachemengsel en druk aan tot een korst. Leg op een met bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven. Laat daarna een paar minuten rusten.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de knolselderij. Schil de knolselderij, weeg 150 g per persoon af en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken (zie TIP).
Voeg de aardappelen, de knolselderij en een flinke snuf zout toe aan de pan met kokend water en kook in 17 - 20 minuten gaar. Voeg de laatste 2 - 3 minuten de appel toe. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd het witlof in de lengte doormidden. Verhit de boter met de suiker in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en leg het witlof met de snijkant naar beneden in de pan. Breng op smaak met zout. Laat 10 minuten liggen, keer daarna om en laat met de deksel op de pan nog 5 - 7 minuten garen. Snijd eventueel het bruine stronkje van het witlof als je dat te hard vindt.
Stamp de aardappelen, de knolselderij, de appel en de mascarpone met een aardappelstamper tot er een fijne puree ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de puree en de varkenshaas over de borden. Serveer met het gekaramelliseerd witlof. Garneer met de overige tijm en de pistachenootjes die van de varkenshaas zijn gevallen.