Skip to main content
Thai beef salad met quinoa

Thai beef salad met quinoa

met koriander en limoen

4.2
(172)

Met dit recept tover je 268 gram groenten per portie op je bord.

Tags:
High Protein
•Calorie Smart
Allergens:
Selderij
•Sesamzaad
•Tarwe
•Soja
•Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

120 g

Marinated steak

(Contains: Selderij May be present: Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Soja, Gluten, Sesamzaad)

40 g

Quinoa

½ piece

Onion

½ piece

Cucumber

½ piece

Purple carrot

1 piece

Tomato

¼ head

Butter lettuce

½ piece

Lime

5 g

Fresh flat leaf parsley & coriander

5 milliliters

Sesame oil

(Contains: Sesamzaad)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Tarwe, Soja)

¼ piece

Garlic

10 g

Salted peanuts

(Contains: Pinda's May be present: Sesamzaad, Noten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Wittewijnazijn

½ teaspoon

Suiker

¼ tablespoon

Zonnebloemolie

Nutrition Values

Calories513 kcal
Energy (kJ)2145 kJ
Fat19.9 g
Saturated Fat3.3 g
Carbohydrate40.5 g
Sugar9.5 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein39.6 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Small Bowl
•Salad Bowl
•Bowl
•Grater
•Tall-Sided Pan
•Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstuk uit de koelkast (zie Tip).
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de quinoa. Kook de quinoa 10 - 12 minuten op middelhoog vuur. Giet af en laat afgedekt staan.
  • Snipper de ui.
  • Meng in een kleine kom de ui met per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker. Laat staan tot verder gebruik.

Tip: Haal voor het beste resultaat de biefstuk 30 minuten voor het bakken uit de koelkast.

Salade mengen
2
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de paarse wortel in dunne staafjes. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de botersla fijn.
  • Meng in een saladekom de quinoa, ui, komkommer, wortel, tomaat en botersla (zie Tip). 
  • Snijd de limoen in 4 partjes. Snijd de verse bladpeterselie en koriander fijn.

Tip: Houd je niet van rauwe ui door de salade? Bak de ui dan straks mee met de biefstuk.

Biefstuk bakken
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de biefstuk 1 - 3 minuten per kant, of tot de gewenste gaarheid (zie Tip). Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Maak in een kom een dressing van per persoon: 5 ml sesamolie, 1 el sojasaus en het sap van 1 limoenpartje per persoon.
  • Rasp de knoflook boven de kom en roer goed door.
  • Hak de pinda's grof.

Tip: Rood: 1 - 2 minuten per kant. Half-doorbakken: 2 - 3 minuten per kant. Doorbakken: 4 - 5 minuten per kant.

Serveren
4
  • Verdeel de salade over diepe borden. Besprenkel met 2/3 van de dressing.
  • Snijd de biefstuk in plakken en leg in het midden van de salade. Besprenkel de biefstuk met de overige dressing.
  • Garneer met de verse bladpeterselie, koriander en de pinda's.
  • Serveer met 1 limoenpartje per persoon.

This week's must-try HelloFresh recipes