Skip to main content
Mexicaanse quinoasalade met tacochips

Mexicaanse quinoasalade met tacochips

Met zoete mais, rode peper en limoensaus

4.0
(219)

Voor dit gerecht maak je zelf tacochips door kant-en-klare tacoschelpen te bestrooien met komijn en knapperig te bakken in de oven. De warme smaak van het paprikapoeder en de pittige komijn geven deze quinoasalade een Mexicaans tintje.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

1 unit

Rode paprika

½ jar

Mais

75 g

Quinoa

1.5 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1.5 teaspoon

Paprikapoeder

1 unit

Tacoschelpen

¼ unit

Limoen

50 milliliters

Magere yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

50 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

150 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2594 kJ
Calories620 kcal
Fat21 g
Saturated Fat3.4 g
Carbohydrate78 g
Sugar18.6 g
Dietary Fiber14 g
Protein21 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Wok
Small Bowl
Grater

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 190 graden. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika in dunne repen. Laat de mais uitlekken in een vergiet.

Quinoa koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de quinoa, 1 tl komijn per persoon en de helft van het paprikapoeder al roerend 30 seconden op hoog vuur (zie tip). Voeg vervolgens de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en roer de quinoa los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.

Tacochips maken
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika en mais toe en bak al roerend 6 – 8 minuten. Besprenkel ondertussen de tacoschelpen met de zonnebloemolie en bestrooi met de overige komijn. Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten.

Limoensaus
4

Breng de tacoschelpen op smaak met zout. Rasp de groene schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit. Meng in een kleine kom de yoghurt met ½ tl limoenrasp per persoon en het overige paprikapoeder. Voeg naar smaak limoensap, peper en zout toe. Breek de tacoschelpen tot chips.

Op smaak brengen
5

Scheur de spinazie klein en voeg het grootste deel van de spinazie (eventueel in delen) en de quinoa toe aan de wok of hapjespan. Laat de spinazie al roerend slinken. Meng er 1 el van de yoghurtsaus per persoon door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng de overige spinazie door de warme salade en verdeel over de borden. Garneer de salade met de overige yoghurtsaus en bestrooi met de tacochips.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes