Skip to main content
Quinoa met rode biet, komkommer en pecannoten
Quinoa met rode biet, komkommer en pecannoten

Quinoa met rode biet, komkommer en pecannoten

3.9
(192)

Leuk je te ontmoeten Spaanse komkommer! Het broertje van de ‘pepino holandés’ - Hollandse komkommer. Verwerkt in een fris-zoete maaltijd met zachte bietjes en knapperige quinoa. Door de balsamicoazijn mee te bakken verdampt de zure azijnsmaak en wordt het zoet. Lekker met pittige tuinkers!

Allergens:
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

50

Quinoa

½

Ui

100

Champignons

125

Rode biet

½

Komkommer

20

Pecannoten

(Contains: Noten)

1

Tuinkers

Not included in your delivery

100

Groentebouillon

1

Mosterd

1

Olijfolie

½

Zwarte balsamicoazijn

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2091 kJ
Calories503 kcal
Fat27 g
Saturated Fat3.3 g
Carbohydrate45 g
Sugar11.8 g
Dietary Fiber11 g
Protein15 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Casserole
Wok

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de quinoa toe en kook, afgedekt, 12 - 15 minuten droog. Giet daarna eventueel af en laat afgedekt nagaren.

Snijd de Spaanse komkommer in dunne plakken
2

Snipper ondertussen de ui. Snijd de champignons in kwarten. Giet de bieten af en bewaar het bietensap apart. Snijd de rode bieten in dunne halve pakken en snijd de komkommer in dunne plakken. Verkruimel de pecannoten.

Maak de dressing
3

Maak een dressing van de mosterd en 1 el bietensap per persoon in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de groenten
5

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons toe en bak 4 - 5 minuten op hoog vuur. Voeg in de laatste minuut de bieten toe, besprenkel met de zwarte bal-samicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg de quinoa, champignons en bieten toe aan de saladekom en knip de tuinkers los.

Garneer met de tuinkers en  pecannoten
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de tuinkers en pecannoten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes