Skip to main content
Quinoasalade met lijnzaad, kip en biet

Quinoasalade met lijnzaad, kip en biet

3.8
(220)

Een roze maaltijdsalade met gestoofde rode biet en stroperige balsamicoazijn. Quinoa zit boordevol eiwitten en na een flinke workout is dit gerecht een hele goede aanvulling op je dagelijkse voeding.

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Rode biet

85 g

Quinoa

15 g

Lijnzaad

(May be present: Soja, Noten, Sesamzaad, Gluten, Pinda's)

100 g

Kipfiletstukjes

1 teaspoon

Gedroogde oregano

30 g

Rucola

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2979 kJ
Calories712 kcal
Fat28 g
Saturated Fat4.9 g
Carbohydrate67 g
Sugar10.9 g
Dietary Fiber15 g
Protein40 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de quinoa. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de rode biet en snijd in dunne halve plakken.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook en rode biet 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de zwarte balsamicoazijn en 25 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan en stoof de rode biet beetgaar, afgedekt, 15 - 20 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor regelmatig om.

3

Voeg ondertussen de quinoa toe aan de pan met deksel en kook de quinoa, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af, roer de quinoakorrels los met een vork en voeg het lijnzaad toe. Laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletpuntjes en oregano in 7 - 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.

5

Scheur de rucola klein en voeg samen met de quinoa en kipfiletpuntjes toe aan de rode biet. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes