Skip to main content
Teriyaki burger met ontbijtspek en brioche
Teriyaki burger met ontbijtspek en brioche

Teriyaki burger met ontbijtspek en brioche

met Japanse twist van zoetzure komkommer en gomasio

4.2
(66)

Briochebrood komt oorspronkelijk uit Frankrijk, vandaar de naam. Dit brood is wat luchtiger en valt daardoor niet zo zwaar op de maag als andere broden. Het is zelfs een beetje te vergelijken met cake!

Allergens:
Mosterd
Ei
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potato wedges

25 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains: Sesamzaad)

1 piece

Brioche bun

(Contains: Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

25 g

Teriyaki sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

2 slice

Bacon

½ piece

Kumato tomato

½ piece

Cucumber

1 piece

Seasoned hamburger

(May be present: Soja, Gluten, Ei, Mosterd, Selderij)

5 g

Ginger paste

100 g

Haricots verts

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4275 kJ
Calories1022 kcal
Fat56.4 g
Saturated Fat16.5 g
Carbohydrate86.6 g
Sugar20.6 g
Dietary Fiber13 g
Protein36.7 g
Salt4.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes in 15 minuten knapperig (zie Tip). 
  • Verdeel het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot het krokant is.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen. 

Hamburger bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant. Blus in de laatste minuut af met de teriyakisaus (zie Tip).
  • Verwijder de steelaanzet van de haricots verts.
  • Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snuf zout en de haricots verts toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 4 – 6 minuten zachtjes koken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de teriyakisaus.

Gembermayonaise en zoetzuur maken
3
  • Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de tomaat en de komkommer in plakken. 
  • Voeg de komkommer toe aan een kom en meng er per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker doorheen. Zet opzij en schep af en toe om.
  • Meng in een kleine kom de helft van de mayonaise met de gemberpuree.
Serveren
4
  • Snijd het briochebroodje doormidden en besmeer beide kanten met de gembermayonaise.
  • Beleg met de burger, het krokante spek, de tomatenplakjes en de zoetzure komkommer.
  • Serveer de burger met de aardappelpartjes en de overige mayonaise.
  • Schep de haricots verts erbij en garneer met de gomasio.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn