Skip to main content
Salade met nectarine, varkensfilet en sperziebonen
Salade met nectarine, varkensfilet en sperziebonen

Salade met nectarine, varkensfilet en sperziebonen

met blauwe kaas, spek en een broodje

4.5
(96)

.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Spelt

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Green beans

1 piece

Yellow nectarine

½ piece

Yellow bell pepper

50 g

Blue cheese cubes

1 piece

Malted grain bread roll

(Contains: Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge, Spelt May be present: Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Gluten, Noten)

10 g

Chopped walnuts

1 piece

Pork loin

2 slice

Bacon

40 g

Salad mix with sunflower shoots

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

White wine vinegar

2 teaspoon

Mustard

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories746 kcal
Energy (kJ)3119 kJ
Fat40 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate43 g
Sugar6 g
Dietary Fiber11.1 g
Protein49 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Sautépan or large frying pan
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Paper Towel
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de nectarine in plakjes. Snijd de gele paprika in dunne repen. Verbrokkel de Danablu.

Haricots verts koken
2

Zorg dat de sperziebonen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. Het is niet erg als de boontjes afkoelen.

Broodje bakken
3

Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven. Verhit een hapjespan of grote koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Varkensfilet bakken
4

Dep de varkensfilet droog met keukenpapier en smeer aan een kant in met 1 tl mosterd per persoon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de pan van de walnoten op middelhoog vuur en bak de varkensfilet in 2 - 3 minuten per kant gaar. Bak het ontbijtspek tegelijk mee tot het krokant is. Haal beide uit de pan en laat de varkensfilet rusten onder aluminiumfolie tot je gaat serveren.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon 1tl honing, 1tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout tot een gladde dressing. Meng er de sperziebonen, gemengde salade en paprikareepjes doorheen.

Serveren
6

Schep de salade op het bord en garneer met de nectarine, Danablu, gebakken ontbijtspek en walnootstukjes. Snijd de varkensfilet in dunne plakken en leg ernaast. Serveer met het bierbostelbroodje.

This week's must-try HelloFresh recipes