.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
1 piece
Organic white rose roll
1 piece
Little gem
60 g
Red cherry tomatoes
½ piece
Red onion
2 slice
Bacon
1 piece
Veal burger
1 piece
Egg
15 g
Capers & sliced pickles
50 g
Mayonnaise
(Contains: Mosterd, Ei)
to taste
Salt and pepper
¼ tablespoon
White wine vinegar
1 tablespoon
Olive oil
¼ tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Mustard
¼ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
Verhit de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier, meng met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Besprenkel het rozenbroodje met wat water en bak het de laatste 6 – 8minuten mee.
Tip: De baktijd is aangepast op een heteluchtoven. Heb je een combioven of een minder sterke oven? Bak de aardappelen dan ongeveer 10 minuten langer, of tot ze gaar zijn.
Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder bakvet, in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Breek de helft van het ontbijtspek in kleinere stukken voor in de salade.
Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een andere koekenpan en bak de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak per persoon 1 spiegelei.
Tip: Deze baktijd geeft een rosé burger. Houd je meer van een goed doorbakken burger? Bak hem dan langer.
Voeg de little gem, de cherrytomaten, het ontbijtspek, de kappertjes en augurken toe aan de saladekom en meng goed.
Tip: Je kunt ook een beetje van de little gem apart houden voor op de burger.
Snijd het rozenbroodje open. Leg de kalfsburger en de uien erop. Leg hier het gebakken ei en het overige ontbijtspek op. Serveer de burgers met de aardappelen, de mayonaise en de salade.