De gehaktballetjes zijn gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper. Samen met de uienjus maken ze van deze stamppot een feest voor je smaakpapillen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
150 g
Pre-cut Romano beans
½ piece
Red onion
4 piece
Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning
(May be present: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)
20 g
Onion chutney
1 pinch
Nutmeg
1 piece
Yellow carrot
5 milliliters
[Plant-based] milk
¾ tablespoon
[Plant-based] butter
150 milliliters
Low sodium beef stock
1 teaspoon
Mustard
to taste
Salt and pepper
Bereid de boullion. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de wortel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in plakken van 1/2 cm dik. Kook de aardappelen samen met de wortel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Zet de snijbonen net onder water in een pan met deksel en breng afgedekt aan de kook. Kook de snijbonen, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud water zodat de snijbonen niet verder garen. Het is niet erg als de snijbonen afkoelen. Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
Weetje: In snijbonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, calcium voor sterke botten en ijzer voor een energieker gevoel.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Voeg de ui toe. Verlaag het vuur en laat het geheel, afgedekt, nog 4 - 5 minuten sudderen, of tot de uien zacht zijn.
Voeg de uienchutney en 150 ml bouillon per persoon toe aan de koekenpan. Meng alles goed en laat de jus inkoken tot de gewenste dikte (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Rasp ondertussen de nootmuskaat met een fijne rasp.
Tip: Duurt het te lang voordat de jus is ingekookt? Zet het vuur dan wat hoger. Houd de jus dan wel goed in de gaten, anders brandt hij aan.
Stamp ondertussen de aardappelen en wortel grof met een aardappelstamper. Voeg per persoon: 1/4 el roomboter, 1 tl mosterd en 1 mespuntje nootmuskaat toe. Voeg eventueel een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Roer de snijbonen erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over de borden. Leg de gehaktballetjes erop en schenk de uienjus erover.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd door de ruim 250 gram groente per portie al bijna 50% van de ADH vezels bevat? Vezels zijn goed voor je darmflora en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel.